Geçtiğimiz haftanın en çok kazandıranı belli oldu! Dolar, euro, gram altın, hisse senetleri…

Geride bıraktığımız yılın son haftalarında ekonomi piyasalarında yaşanan olumsuzluklar, ülke ekonomisinin direkt olarak etkilenmesine ve buna bağlı olarak da gündelik hayat içerisinde vatandaşlara sunulan hizmet ürünlerine yüksek oranlı zamların yansımasına sebep olmuştu.

20 Aralık tarihinde Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan önderliğinde düzenlenmiş olan kabine toplantısında alınan kur korumalı TL vadeli mevduat sistemi kararı, döviz kurlarının ve altın fiyatlarının sert bir şekilde gerilmesini sağlamıştı. Yapılan müdahalelerden ve alınan kararlardan sonra ocak ayında belirli bir fiyata sabitlenmiş olan döviz kurları ve altın fiyatları, FED faiz kararlarının baskıları ve Rusya- Ukrayna savaşının çıkması ile birlikte tekrar yükselişe geçti.

Bir ayı aşkın süredir yükseliş eğilimini sürdüren döviz kurları ve altın fiyatları, vatandaşların ve piyasa uzmanlarının yakın takibine alındı. Yeni bir haftaya giriş yapmadan önce geçtiğimiz haftanın ekonomik verilerini incelemek isteyen vatandaşlar için haftalık piyasa analizi yayınlandı.

Kapalıçarşı Haftalık Altın Fiyatları 2022

Kapalıçarşı altın piyasasının geçtiğimiz haftaya ait olan verileri açıklandı. İlgili piyasada işlem gören 24 ayar değerinde ki külçe altının gram olarak satış fiyatının yüzde 1,41 oranında yükseldiği tespit edildi. Gram altın söz konuşu artış oranından sonra 930 TL’yi aştı.

Geçtiğimiz hafta Kapalıçarşı’da işlem gören Cumhuriyet altını haftayı yüzde 1,38’lik artış ile birlikte 6 bin 426 TL ile kapattı. Çeyrek altın ise bir hafta içerisinde değerlenerek, satış fiyatını bin 536 TL’ye kadar yükseltti.

Döviz Kurlarında Artış Sürüyor!

Geçtiğimiz haftaya yönelik bilgileri içeren ekonomik veriler, döviz kurlarında artışın devam ettiğini gözler önüne serdi. Açıklanan verilere göre dolar kuru yüzde 0,47 oranında değer kazanarak 14,84 TL’ye, euro kuru ise yüzde 0,18 oranında artış ile 16,29 TL’ye yükseldi.

Hisse Senetleri, Bireysel Emeklilik Fonları ve Yatırım Fonları Değer Kazandı!

Geçtiğimiz haftanın verilerine göre hisse senetleri bir hafta yüzde 1,46, bireysel emeklilik fonları yüzde 1,13, yatırım fonları ise yüzde 1,66 oranında değer kazandı.

Exit mobile version