Ekonomi

Gelecek Partisi Genel Başkanı Davutoğlu: Süleyman Soylu görünüşte cumhurbaşkanına, esasta Devlet Bahçeli’ye bağlıdır

Gelecek Partisi Genel Başkanı Ahmet Davutoğlu, Adana’da Furkan Vakfı’nın gerçekleştirmek istediği yürüyüşe yapılan müdahale sırasında yaşanan polis şiddeti ile ilgili açıklamalarda bulundu. Türkiye’nin gündemine oturan görüntüler sonrasında konuşan Davutoğlu, Adana’da yaşanan olay sonrası MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli ve İçişleri Bakanı Süleyman Soylu’nun açıklama yapmış olmasına rağmen Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın sessiz kaldığını dile getirdi. Ahmet Davutoğlu yaptığı açıklamada, İçişleri Bakanı Süleyman Soylu’nun görünüşte Cumhurbaşkanı Erdoğan’a bağlı olmasına rağmen esas olarak Devlet Bahçeli’ye bağlı olduğunu öne sürdü.

Ahmet Davutoğlu: Bir Kez Düşünün ve Sorun, Nereye Gidiyoruz?

Ahmet Davutoğlu konuya ilişkin açıklamalarında Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın hala kendi tavrını koruyabileceğini ve bununla birlikte Türkiye’nin cumhurbaşkanı olarak yapılan işkencenin hesabını sorabileceğini dile getirdi. Davutoğlu söz konusu açıklamasında “Demokratik hukuk kuralları içerisinde görevini ifa eden güvenlik görevlilerimizi bu tablodan tenzih ederiz. Kamera önünde bunlara şahit oluyorsak kim bilir arka planda neler oluyor? Bize yakışan hukuk devletine yakışacak şekilde adaletin tesis edilmesidir. Erdoğan yol ayrımındadır.” dedi.

Davutoğlu açıklamalarının devamında ise “Bugün bu tablo karşısında bile sesini çıkarmayan AK Parti görevlilerine sesleniyorum; bir kez olsun düşünün ve sorun, nereye gidiyoruz? Bu tablo karşısında Erdoğan’ı tam bir aciziyetle susmasını aklınızın almadığını biliyorum. Bir suç istinadı varsa bu yargı önünde çözülür. Mesele baş örtülü kadınların coplanması değildir” sözlerine yer verdi.

“Kapalı Kapılar Ardındaki Eleştiriler İşe Yaramıyor”

Gelecek Partisi Genel Başkanı Davutoğlu, Adana’daki görüntülerin sokaktaki şiddeti meşrulaştırmaya çalıştığının anlaşıldığını öne sürdü ve partisine yakışanın, insan onuruna uygun şekilde ülkeyi yönetmek olduğunu dile getirdi. Davutoğlu AK Partililere de seslendiği açıklamasında “AK Partili kardeşlerim, eğer hala partinizin düzeleceğine inanıyorsanız konuşmaktan çekinmeyin. İnanmıyorsanız da buna ortaklık etmeyin. Sizin kapalı kapılar ardında yaptığınız eleştiriler işe yaramıyor” dedi.