Gelinlik denemelerinden ücret alınacak: Evlenecekleri ilgilendiren karar duyuruldu!

Düğün sezonu yaz ayına girilmesiyle birlikte hareketlendi. Yeni evleneceklere bir duyuru geldi. Gelin adayları için şok bir karar verildi. Alınan karara göre, gelinlik deneyenler ücret ödeyecek. Buna göre, gelinlik denemelerinde ücret alınması konusunda değişik bir karara imza atıldı.

Gelinlikçilerde hareketlilik yaşanmaya başladı. Gelinlikleri evlenmek için deneyenlerin yanı sıra, yalnızca merak edenler de sıkça prova yaparak gelinliklerin deforme olmasına neden oluyor. Bu durum, Ankara Terziler ve Konfeksiyoncular Odası’nı gelinlik denemelerini ücretli hale getirme kararı almaya itti.

ARTIK ÜCRET ALINACAK

Ancak sadece evlenecek çiftler değil, gelinlik giymeyi merak edenler de provalar yaparak gelinlikleri yıpratıyor. Bu sebeple, gelinlik denemeleri artık belirli bir ücret karşılığında yapılacak. Ankara Terziler ve Konfeksiyoncular Esnaf ve Sanatkarlar Odası Başkanı Muhittin Köksal, gelinlik denemelerinden ücret alınacağını resmen açıkladı.

ALINIRSA FİYATTAN DÜŞÜLÜCEK

Bazı esnaflar bu uygulamanın yerinde olduğunu savunurken, bazıları ise müşteri kaybına yol açabileceği endişesini dile getiriyor. Gelinlik denemesi için alınan ücret, eğer gelinlik satın alınırsa toplam fiyattan düşülecek.

Bazı esnaflar uygulamanın doğru olduğunu düşünürken bazıları ise müşteri kaybına neden olacağını ifade ediyor. Deneme ücreti alınan gelinliğin satın alınması durumunda, o para fiyattan düşülecek.

Exit mobile version