Gelir İdaresi Başkanlığı 81 ilden 1271 personel alacak! Başvurular başlıyor

Gelir İdaresi Başkanlığı, Türkiye genelinde 81 ilde istihdam etmek üzere 1271 gelir uzman yardımcısı alımı yapacak. Başvuruların başlama tarihi ve başvuru şartları merakla bekleniyor. İşte detaylar...

Gelir İdaresi Başkanlığı’ndan 1271 Personel Alımı

Gelir İdaresi Başkanlığı tarafından yapılan son dakika açıklamasına göre, Türkiye’nin dört bir yanından 1271 gelir uzman yardımcısı alımı gerçekleştirilecek. Bu kapsamda, 81 ilde yeni istihdam fırsatları sunulacak ve başvurular 12 Nisan’da başlayacak.

Kimler Başvurabilir ve Nasıl Yapılacak?

Gelir İdaresi Başkanlığı’nın ilanına başvurmak isteyen adaylar belirli şartları yerine getirmelidir. Başvuru sırasında adaylar, öncelik sırasına göre en fazla 5 il tercih edebileceklerdir. Ayrıca, atama yapılacak birden fazla yer belirlenmişse, adayların tercih ettikleri her il için ayrı ayrı başvuruda bulunmaları gerekmektedir.

Başvuru yapacak adayların hukuk, siyasal bilgiler, iktisat, işletme, iktisadi ve idari bilimler fakültelerinden mezun olmaları gerekmektedir. Ayrıca, 2022 ya da 2023 yıllarında yapılan KPSS A P48 puan türünden 65 üzerinde puan almaları gerekmektedir.

Başvuru Süreci ve Tarihleri

Başvuruların 15 ile 25 Nisan 2024 tarihleri arasında “http://sinav.gib.gov.tr” adresi üzerinden alınacağı duyurulmuştur. Adaylar, belirlenen tarihler arasında başvurularını tamamlamalı ve gereken belgeleri eksiksiz olarak sunmalıdır.

Gelir İdaresi Başkanlığı’nın bu personel alımı, Türkiye genelinde istihdam fırsatlarını artırırken, nitelikli personel desteğini güçlendirmeyi amaçlamaktadır. Başvuru yapacak adayların süreci yakından takip etmeleri ve gerekli şartları sağlamaları önemlidir.

Exit mobile version