Gelir Vergisi, Zirai kazanç Vergisi, Kurum Vergisi, Katma Değer Vergisi ödeyecekler dikkat: Duyuru yapıldı!

Halkbank resmi internet sitesi üzerinden açıklamada bulundu. Halkbank’tan alınan bilgilere göre 10 Haziran tarihine kadar Gelir Vergisi, Zirai kazanç Vergisi, Kurum Vergisi, Katma Değer Vergisi gibi diğer vergileri ödeyecek vatandaşlara ödemelerinde kolaylık sağlaması için taksit imkanı sunuldu. Halkbank internet sitesi üzerinden Paraf ile 16 Mayıs-10 Haziran 2022 tarihleri arasında kampanyaya katılım sağlanarak gib.gov.tr’den yapılacak Vergi ödemeleri 3 taksit olarak gerçekleşeğini açıkladı.

VERGİ ÖDEYECEKLER DİKKAT

Kampanyaya katılmak için ödeme yapmadan önce Paraf Mobil’den “Hemen Katıl” butonuna tıklanmalı ya da bankada kayıtlı cep telefonundan, GİB yazıp 3404’e SMS gönderilmelidir.

İşlemlerin mutlaka kampanyaya kayıt olduktan sonra gerçekleştirilmesi gerekmektedir. Kampanya katılım talebinin banka sistemine ulaşmasından sonraki işlemler dikkate alınmaktadır.

Kampanya üst sınırı 1.500.000 TL’dir, bu tutarın üzerinde ödeme yapmak isteyen müşterilerin şubelerine başvurması gerekmektedir.

Bazı vergi türlerinde kredi kartı ile ödeme yapılabilecek tutar 200.000 TL ile sınırlıdır. Bu vergi türleri aşağıda yer almaktadır.

Yapılandırılmış borçların ödemeleri kampanyaya dahil değildir.

Geçmişe yönelik taksitlendirme ya da değişiklik yapılmayacaktır.

Kampanyaya SMS ile katılmak için Turkcell, Vodafone ve TürkTelekom operatörlerine ait numaralar ile 3404’e, KKTCell ve KKTC Telsim operatörlerine ait numaralar ile 3444’e SMS gönderilmelidir. Bu operatörler dışında SMS ile katılım sağlanamamaktadır.

Katılım SMS’i, banka sisteminde kartın bağlı olduğu müşteri numarasına kayıtlı cep telefonu numarasından gönderilmelidir. Bu SMS ücretsizdir.

Paraf, Parafly, Parafree, Paraf Business, Paraf Esnaf, Paraf KOBİ, Eczacı Paraf, Eczacı Paraf KOBİ, Paraf Üreten Kadın kampanyaya dahil olup, Paraf Debit, HalkCard ve ParafPara kullanılarak yapılan işlemler kampanyaya dahil değildir.

Kampanya kapsamında yapılan işlemlerin iade ve iptal edilmesi durumunda, iptal ve iade edilen işlemler kampanyaya dahil edilmeyecektir.

Kampanyaya kayıt olunan kartın kayıp, çalıntı veya diğer nedenlerle kapatılması durumunda, kapatılan kart aynı gün içinde yenilenmez ise kampanya kaydı iptal olmaktadır.

Kampanya kaydı iptal olduktan sonra yapılan işlemler kampanyaya dahil olmayacaktır.

200.000 TL ödeme sınırı bulunan vergi türleri;

Gelir Vergisi,
Zirai Kazanç Gelir Vergisi
Gelir Vergisi Stopajı (Muhtasar)
Kurumlar Vergisi
Kurumlar Vergisi Stopajı
Basit Usulde Ticari Kazanç
Gerçek Usulde Katma Değer Vergisi
Hasılat Esaslı Katma Değer Vergisi (Kdv4)
Gelir Geçici Vergi
Kurum Geçici Vergi
Diğer Ücretler
Katma Değer Vergisi Tevkifatı
Damga Vergisi

Exit mobile version