Ekonomi

Genç girişimcilere 300 bin liraya kadar yüzde 100 faiz indirimi!

Esnaf ve Sanatkârlara kredi kullandırılmasına dair yeni bir karar alındı.  Alınan yeni karar Resmi Gazete’de yayımlandı. Küçük ve Orta Ölçekli İşletmeleri Geliştirme ve Destekleme İdaresi Başkanlığı (KOSGEB) Uygulamalı Girişimcilik Eğitimi’ni tamamlayan genç girişimci esnaf ve sanatkarlara 300 bin liraya kadar yüzde yüz faiz indirimi uygulayacak.

KOSGEB tarafından verilen Uygulamalı Girişimcilik Eğitimi’ni başarıyla tamamlan, 35 yaşını geçmemiş olan tüm genç girişimci esnaf ve sanatkarlara, hazırladıkları projelerini ilgili Bankaya sunmaları halinde 300 bin liraya kadar yüzde 100 faiz indirimi uygulanacak.

Yapılan son düzenleme öncesinde, faizsiz kredi imkanından 30 yaşını tamamlamamış olan esnaf ve sanatkarlara 100 bin TL’ye kadar sağlanıyordu.

Diğer yandan, kredi kullandırılacak genç esnaf ve sanatkarlara geriye dönük 1 yıl içerisinde en fazla 3 defa faiz indirimli kredi imkanı sunulacak ve toplamda geri ödemesi devam eden faiz indirimli kredi hesap sayısı ise üçü geçemeyecek. Daha önceki uygulamada bu sayı 2 ile sınırlandırılmıştı.

Alınan yeni karar, 11 Ekim 2022’den tarihinden itibaren geçerli olmak üzere yürürlüğe girdi.