Gıda denetimlerinde 1022 işlem için 45 milyon para cezası!

Gıda denetimlerinin sıkılaştırıldığı ramazan ayında 1022 işlem için 45 milyon lira idari para cezası kesildi. Tarım ve Orman Bakanı İbrahim Yumaklı, ramazan ayında yapılan gıda denetimlerinin sonuçlarını açıkladı.

Yumaklı, bu denetimler kapsamında yaklaşık 103 bin 679 gıda denetimi gerçekleştirdiklerini ve bu denetimlerde 1022 uygunsuzluk tespit edildiğini belirtti. Bu uygunsuzluklar nedeniyle toplamda yaklaşık 45 milyon lira idari para cezası uygulandı.

Denetimler güvenilir gıdaya erişim için

Bakan Yumaklı, ramazan ayında özellikle gıda sektöründe yoğunlaşarak vatandaşların güvenilir gıdaya erişimini sağlamak için çalıştıklarını vurguladı. Tarladan sofraya kadar gıdanın her adımını kontrol altında tutarak vatandaşlara güvenilir gıda sunma konusundaki hassasiyetlerini dile getirdi.

Özellikle ramazan ayı boyunca tüketimin artması muhtemel olan gıda ürünlerine yönelik denetimlere ağırlık verdiklerini belirten Yumaklı, özellikle iftar yapılan toplu tüketim yerlerinde hijyen ve diğer resmi kontrolleri titizlikle yürüttüklerini ifade etti.

45 milyon lira para cezası uygulandı

Ramazan kolilerine yönelik kontrollerin yanı sıra gıda üreten ve satan işletmelerin resmi kontrollerine de odaklandıklarını aktaran Yumaklı, Türkiye genelinde 7 bin 500’den fazla gıda kontrol görevlisiyle 103 bin 679 denetim gerçekleştirdiklerini belirtti. Bu denetimler sonucunda 1022 işlem için yaklaşık 45 milyon lira idari para cezası uygulandığını ve 13 işletme hakkında savcılığa suç duyurusunda bulunulduğunu açıkladı.

Gıda güvenliği için çalışmalar devam ediyor

Yumaklı, gıda güvenliğini temin etmek amacıyla yürütülen faaliyetleri ramazan ayı boyunca da aralıksız sürdürdüklerini ve denetimlerin artarak devam edeceğini belirtti. Tüketicilerin gıda ile ilgili ihbar ve şikayetlerini Alo 174 Gıda Hattı’na veya “0501 174 0 174” numaralı Whatsapp Gıda İhbar Hattı’na bildirebileceklerini vurgulayan Yumaklı, tüketicilerin sağlığını riske atanlara karşı göz açtırmayacaklarını sözlerine ekledi.

 

Exit mobile version