Gıda krizi Avrupa’yı fena vurdu: Marketlerde stoklar tek tek tükeniyor!

Rusya ile Ukrayna arasındaki savaşın küresel piyasaları sarsmasıyla birçok bölgede gıda krizi tetiklenmeye devam ediyor. Küresel tahıl ithalatının sağlandığı Rusya ve Ukrayna arasındaki bu sıcak gelişmeler diğer yandan Afrika’daki açlığın da giderek büyümesine neden oluyor. Avrupa’da da market rafları tek tek boşalmaya başladı.

“Ukrayna’daki bombalar küresel açlık krizini feci boyutlara taşıyabilir” diyen Dünya Gıda Programı Başkanı David Beasley, gıda fiyatlarının önemli ölçüde artacağını duyurdu. Fiyatlar artarken stokların tükenmesi endişesi de bitmiş değil. Öyle görünüyor ki yurttaşlar artık çok daha az ürüne çok daha yüksek fiyatlarla ulaşabilecek.

FRANSA DA ALARM VERİYOR

Almanya ve Belçika’nın ardından son olarak Fransa’da gıda ürünlerinde alarm vermeye başladı. Fransa Cumhurbaşkanı Emmanuel Macron, France Bleu radyosunda yaptığı açıklamada, savaş nedeniyle küresel gıda krizi yaşanacağı uyarısında bulundu. Gıda ürünlerinde yaşanacak artışlar karşısında alt ve orta gelirli insanlara gıda yardımı yapacaklarını ifade eden Macron, halkı sadece Fransız ürünlerini satın almaya teşvik edeceklerini belirtti.

Exit mobile version