Gıda üzerinde savaşın etkileri sürüyor: Ayçiçek yağına kota getirildi!

Küresel piyasalar Rusya ile Ukrayna arasındaki savaşın etkisiyle giderek gerilirken ayçiçek yağı krizi de devam ediyor. Rusya Tarım Bakanı Dmitriy Patruşev, iç piyasada istikrarı korumak için ayçiçek yağı ihracatına kota getirmek istediklerini ifade etti.

Rusya lideri Putin’in, “Dost olmayan ülkelere doğal gaz satışı ödemelerinde Rus rublesine geçmeyi planlıyoruz” açıklamasını yapmasının ardından Rusya Tarım Bakanı Dmitriy Patruşev, iç piyasada istikrarı korumak için ayçiçek yağı ihracatına kota getirmek istediklerini açıkladı.

Rus hükümeti diğer yandan 15 Mart’ta aldığı kararla, beyaz şeker ve şeker kamışı ihracatını, Avrasya Ekonomik Birliği’ne ise tahıl ihracatını geçici olarak yasaklama kararı almıştı.

KARAR TOPLANTIDA ALINDI

Patruşev, Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin’in de katıldığı ve yaptırımların ardından Rus ekonomisindeki gelişmelerin değerlendirildiği toplantıda konuştu. Ülkedeki ayçiçek yağı stoklarıyla ilgili herhangi bir sorun olmadığını belirten Patruşev, “İç piyasada istikrarı korumak için ayçiçek yağı ve küspe ihracatına kota getirmek istiyoruz. İlgili teklifi Rusya Ekonomik Kalkınma Bakanlığına sunduk.” dedi.

Exit mobile version