Gıdadan sonra temizlik ürünlerine de KDV indirimi bugün başladı: Ürün fiyatları düşecek mi?

Temel gıda ürünlerine uygulanan KDV indiriminin ardından temizlik ve hijyen ürünlerinde de KDV iyileştirmesi yapılmış, KDV oranı yüzde 8’e indirilmişti. Söz konusu düzenleme bugünden itibaren ürün fiyatlarına yansıyacak. İndirimi yansıtmayan firmalara yaptırım uygulanacak.

Gıdanın ardından temizlik ürünlerine gelen KDV düzenlemesiyle deterjan, dezenfektan, sabun, şampuan, tuvalet kağıdı, peçete, kağıt mendil ve ıslak mendilde KDV oranı değişti. Bebek ve yetişken bezi, hijyenik ped, diş fırçası, diş macunu, diş ipi de KDV oranı değişen ürünler kapsamına alındı. Düzenlemenin bugünden itibaren hayata geçmesiyle Ticaret Bakanlığı ekipleri de 81 ilde denetim yapacak. KDV değişikliklerini etiketlere yansıtmayan firmalara ceza kesilecek.

KDV İNDİRİMİNDEN ÖNCE FİYAT DEĞİŞİKLİĞİ

Cumhuriyet’in haberine göre KDV indiriminden hemen önce bazı marketlerin ve bazı markaların fiyatları katladığı iddia edildi.  Tüketici Konfederasyonu Başkanı Aydın Ağaoğlu, “Özellkle ıslak mendil, bebek bezi, kağıt havlu, bazı deterjanlar, yumuşatıcılar, yüzey temizleyicilerde fiyat değişikliği olduğuna dair tüketicilerden tepkiler geliyor” dedi.

‘ŞİKAYET EDİN’

Ağaoğlu, “Tüketiciler etiketlerdeki fiyat değişim tarihlerine dikkat etmeli. Fotoğraflayın, belgeleyin ve bunu cuma günü yapılan etiket değişikliği ile birlikte ilgili bakanlığa iletin. Cimer var, alo 175 var. Çok kolay artık şikayet etmek” ifadelerini kullandı.

Exit mobile version