Google aşıyı zorunlu hale getirdi!

ABD’nin teknoloji devi şirketi çalışanları için aşı zorunluluğu kararı aldı. Çalışanlar işyerlerine dönebilmek için aşı olacak.

Google’ın Üst Yöneticisi (CEO) Sundar Picha, paylaştığı yazısında “kampüslerinde çalışmaya geleceklerin aşı olması gerektiğini” ifade etti. Picha, bu konudaki yönetmenliğin, bölgenin koşulları, düzenlemeler ve aşının erişilebilirliğine göre değişkenlik göstereceğini de ekledi.

Google’ın dünya çapında 144 bin çalışanı var ve aşı zorunluluğu her biri için geçerli olacak. Ancak uygulama ilk olarak birkaç hafta içinde ABD’deki kampüslerinde başlayacak.

Açılış 18 Ekim’de

Tüm dünyayı etkisi altına alan koronavirüs salgını iş hayatını da derinden etkilemişti. Özellikle delta varyantı vakalarındaki artış Google şirketinin de açılış tarihini değiştirmesine neden oldu. Google, dünya çapındaki kampüslerinin tam açılışını 1 Eylül’den 18 Ekim’e ertelemişti.

Şirket çalışanları özel durumlar sonucu evden çalışmak isterse başvuru yaparak 2021 sonuna kadar uzaktan çalışabilecek.

ABD’de de çalışanlara aşı zorunlu

Aşı oranının artması ve salgının önüne geçilmesi için ABD yeni bir karar aldı. Bu karara göre, ABD’nin New York eyaletinde çalışanlara 6 Eylül’e kadar yeni tip koronavirüs (Kovid-19) aşısı olmaları ya da her hafta test yaptırmaları zorunluluğu getirildi. New York Valisi Andrew Cuomo konuyla ilgili açıklama yaptı. Cuomo, eyalet genelindeki yaklaşık 250 bin çalışana,  vakalarda görülen artış nedeniyle aşı veya haftalık test zorunluluğunu getirmeye mecbur olduklarını ifade etti.

Exit mobile version