Google görüntülü sohbet hizmetlerini birleştirecek

İnternet çok hızlı değişiyor. Ve en büyük BT şirketleri, daha fazla kitle çekmek ve pazarda etkin bir şekilde rekabet edebilmek için kullanıcılara sürekli olarak yeni bir şeyler sunmaya çalışıyor. Bazı teknolojiler ve hizmetler geliyor, diğerleri gidiyor. Ve bu tamamen normal bir uygulamadır.

Skype’ın on yıl önce nasıl en popüler çevrimiçi iletişim aracı olduğunu hatırlayın. Bugün ise neredeyse hiç kimse onu kullanmıyor, Zoom, Telegram vb. tercih ediyor. Tekrardan bu da tamamen normaldir.

Son zamanlarda Google’ın çevrimiçi hizmetleri özellikle ilgi çekmektedir. Çoğunlukla ücretsiz, kullanışlı ve genellikle doğrudan tarayıcıdan erişilebilirler. Şirket aktif olarak bunların geliştirilmesi ve iyileştirilmesi üzerinde çalışıyor. Şirketin son zamanlarda attığı en önemli adımlardan biri, çevrimiçi görüntülü sohbet hizmetlerinin birleştirilmesi oldu. Bundan sonra konuşmak istediğimiz konu bu.

Meet ve Duo bir uygulama oluyor

Google’ın ana sorunlarından biri, temelde aynı işlevlere sahip çok fazla hizmet olmasıdır. Kendiniz görün! Google Meet adında bir video konferans hizmeti var. Bununla birlikte, Hangouts Chat var — genel olarak Slack kurumsal mesajlaşma programının bir benzeri. Sırada orijinal Hangouts var (desteği yakında sona erecek). Android Chat ise Apple’ın iMessage’ının bir benzeri. Ve Duo çevrimiçi görüntülü sohbet uygulaması.

Çok fazla, değil mi? Ancak henüz Google Talk ve Allo’dan bahsetmedik — oldukça yakın zamanda kapatılan Google projeleri … Genel olarak, şirketin gerçekten çok fazla iletişim hizmeti var. Ve sıradan bir kullanıcının neye ihtiyacı olduğunu bulması o kadar kolay değil.

Şaşırtıcı olmayan bir şekilde, Google bu konuda bir şeyler yapmaya ve en azından görüntülü sohbet hizmetlerini birleştirmeye karar verdi. Şirketin böyle bir adım atmayı planladığına dair söylentiler 2022 baharında ortaya çıktı. Haziran ayında ise bu bilgi resmi düzeyde doğrulandı.

Artık Google’ın görüntülü ve sesli arama uygulamaları Meet ve Duo’yu tek bir uygulamada — Google Meet- birleştirdiğini biliyoruz. Bu uygulama hem sıradan kullanıcılar hem de kurumsal kullanıcılar için iletişimi kolaylaştırmak üzere tasarlandı.

Genel olarak, Google’ın görüntülü sohbetlerin geliştirilmesi için oldukça tutarsız bir stratejisi var:

  1. İlk olarak, Google Hangouts hizmeti sesli ve görüntülü aramalar için oluşturuldu.
  2. Şirket 2016 yılında Hangouts’u iki hizmetle değiştirmeye karar verdi: metin mesajları için Allo ve aramalar için Duo.
  3. Geliştiriciler hemen ardından Hangouts’u iki platforma daha ayırdı: Hangouts Chat (Slack ve Microsoft Teams’e alternatif) ve Hangouts Meet (aramalar için).
  4. 2018’de Allo hizmeti kapatıldı ve işlevselliği Android için Mesajlar’a aktarıldı. Hangouts bu sırada hala kurumsal bir istemciydi.
  5. Covid-19 salgınının ortasında, Google Meet ve Duo arasındaki çizgi neredeyse bulanıklaştı ve Google, Meet’i yalnızca kurumsal müşterilerin değil herkesin kullanımına sunma kararı aldı. Ve şimdi Meet ve Duo nihayet tek bir hizmette birleşiyor.

Görünüşe göre Google çalışanlarının kendileri bile iletişim için neden bu kadar çok uygulama ve hizmet yarattıklarını tam olarak anlamıyor. Bu nedenle, birleşmelerine yönelik eğilim kesinlikle doğrudur. Ve gelecekte diğer Google platformlarının da birleşeceğine inanıyoruz. Çünkü ekosistemin gerekçesiz bir şekilde büyümesi yalnızca kullanıcı deneyimini kötüleştiriyor ve seçim yapmayı zorlaştırıyor.

Gerçekten Google hizmetlerine ihtiyacınız var mı? Ya da belki bir alternatif bulmak daha iyidir?

Bu arada bu gerçekten çok mantıklı bir soru. Google, popülaritesine rağmen oldukça tartışmalı bir şirkettir. Şirketin hizmetlerinin kullanıcılarına ilgili reklamları göstermek için eylemlerini takip ettiği artık bir sır değil. Chrome tarayıcısı bir monopoly oluyor. Ve Google Maps sizi gerçekten izliyor — nerede yaşadığınızı ve çalıştığınızı, ne zaman evden çıktığınızı, hangi mekanlara gittiğinizi vb. Bu takibi sınırlandırabilirsiniz ama Google’ın sizi izlemediğinden %100 emin olamazsınız.

Çevrimiçi görüntülü sohbetlerden ve seçimlerinden bahsediyorsak gizlilik konusunda da bir sürü soru işareti vardır. Çünkü Google and gizlilik uyumsuz konseptlerdir. Daha deneyimli İnternet kullanıcılarının tüm şirketin ürünleriyle ilgili şüpheci oluşu ve diğer geliştiricilerin alternatiflerini tercih etmeleri şaşırtıcı bir şey değildir.

İnternette arkadaşlık ve iletişim için çevrimiçi görüntülü sohbet seçerken, öncelikle Google, Microsoft veya Apple gibi BT devlerine ait olmayan hizmetleri düşünmenizi tavsiye ederiz. Bilgilerinizi toplayıp sizi reklam bombardımanına tutmayacak daha az popüler hizmeti seçmek daha iyi olacaktır.

Biz, Google platformlarına iyi bir alternatif olarak hizmet edebilecek ve kendilerini kanıtlamış birkaç üçüncü taraf görüntülü sohbetleri önerebiliriz.

Gördüğünüz gibi seçenekler oldukça kapsamlı. Elbette, listelenen görüntülü sohbetler, örneğin iş sorunlarını çözmek veya iş arkadaşlarınızla video konferanslar düzenlemek için uygun değildir. Ancak sadece Web’de yeni tanıdıklar edinmekle ilgileniyorsanız ve soyut konularda ilginç partnerle sohbet etmek istiyorsanız, bunlar sizin için gerçek bir keşif olabilir. Deneyin, kesinlikle beğeneceksiniz!

Peki ya Google hizmetlerini tamamen reddederseniz?

Eğer aktif bir internet kullanıcısıysanız ve teknoloji sektörünü takip ediyorsanız, bu düşünce aklınıza gelmiş olabilir. Dahası, Google dijital ortamın belirli segmentlerini ne kadar tekeline alırsa, bu konu da o kadar önem kazanıyor.

Genel olarak, bugün arama motoru ve Chrome tarayıcısından Google Docs veya Calendar’a kadar herhangi bir Google hizmetine alternatif bulmanın kolay olduğunu söyleyebiliriz. Bununla birlikte, bu tür alternatifler birçok açıdan daha kullanışlı, daha işlevsel ve daha güvenli olabilir. Öte yandan Google, birlikte etkili bir şekilde çalışan bütün bir uygulama ekosistemi sunduğu için caziptir. Ve bu yüzden birçok kişi için onları reddetmek zordur.

Google hizmetlerinden tamamen vazgeçmeye değer mi? Bizce değmez. Prensip meselesi olarak bile. Ancak bazı tartışmalı platformları daha uygun olanlarla değiştirmek mümkün ve gerekli. Görüntülü sohbet örneği de bunun canlı bir kanıtı!

Exit mobile version