Gündem

Google’dan Flaş Hamle! Afgan Hükümetinin E-Posta Adresini Kilitledi!

Afgan hükümeti sıkıntılı bir dönemden geçiyor. Rövanşiszm ile hareket eden Taliban terör örgütünün Afgan hükümetinin e- postalarına erişimini engellemek isteyen Google ‘dan flaş hamle geldi. Google, Afgan hükümetine ait bazı hesapları kilitlemeye başladı. Ancak Google’dan henüz bir doğrulama gelmedi.

Güvenilir Kaynaktan Google Açıklaması

Reuters’e bilgi veren bir kaynağa göre, Google, terör örgütü Taliban’ın devralmasının ardından Afganistan hükümetine ait bazı e-posta hesaplarını kilitledi. Kaynak, terör örgütünün ABD hükümetiyle çalışmış olanlardan nasıl intikam alabileceği konusundaki endişelerin arttığını belirtiyor.

Kaynağın Reuters’e yaptığı açıklamada Google, belirli hesapları kilitlediklerini açıkça doğrulamadı, ancak Afganistan’daki durumu izlerken “ilgili hesapları güvence altına almak için geçici önlemler aldıklarını” belirtti.

Reuters’e kilitlenen e-postalar ile bilgiler aktaran kaynağın eski bir hükümet çalışanı olduğu belirtiliyor. Terör örgütü, geçen ay kendisine verileri ajansının sunucularına kaydetmesini söyledi. Kaynak, “Bunu yaparsam, o zaman önceki bakanlık verilerine ve resmi iletişimlere erişecekler” ifadelerinde bulundu.