Görenler İnanamadı! Kuşadası Kıyılarına Ölü Yunus Balığı Vurdu

Göreni hayrete düşüren olay Aydın’ın Kuşadası ilçesinde meydana geldi. Nesli yok olma tehdidi bulunan Tırtak yunusu kıyıya vurdu.

Olay, Aydın’ın Kuşadası ilçesinde bulunan Kadınlar Denizi’nde meydana geldi. Plajda kıyıya vurmuş yunusu görenler gözlerine inanamadı. Yapılan incelemede 2.15 metre boyundaki erkek yunusun, nesli yok olma tehdidi bulunan Tırtak yunusu olduğu belirlendi.

EKODOSD Başkanı Yunusun Kıyıya Vurmasının Nedenlerini Açıkladı

Ekosistemi Koruma ve Doğa Sevenler Derneği (EKODOSD) Başkanı Bahattin Sürücü; “Bölgemizde deniz memelilerinden yunuslar, nesli tehlike altındaki türlerden caretta caretta ve chelonia mydas gibi nesli tehlike altında olan türlerin, trol teknelerinin ağlarına yakalanarak yaşamlarını kaybettikleri görülmektedir. Aynı zamanda bu hassas canlıları deniz kirliliği, plastik atıklar gibi nedenlerle de kaybetmekteyiz. Deniz ekosistemi için çok önemli olan bu hassas türlerin korunması için deniz insanlarının gerekli duyarlılığı göstermeleri gerekir. Denizlerimizde gördüğümüz yunus ve kaplumbağaların sayısı, deniz ekosisteminin ne kadar sağlıklı olduğunun göstergelerinden biridir. Ölen yunusa nekropsi yapılamayacak durumda olduğundan, Dilek Yarımadası Büyük Menderes Deltası Milli Parkı’na götürülerek gömülmesi sağlandı” ifadelerini kullandı.

Exit mobile version