Sağlık

Göz kapağı düşüklüğüne, ameliyatsız çözüm! 2022 Göz kapağı ameliyat ücretleri ne kadar oldu?

Göz kapağı ameliyatı, son zamanlarda göz kapağı düşüklüğü ile ilgili hem estetik anlamda hem sağlık sorunu olarak sıkıntı yaşayan herkesin yaptırmak istediği bir ameliyat türü olarak karşımıza çıkıyor. Peki, göz kapağı düşüklüğünü ameliyatsız tedavi etmek mümkün mü? Göz kapağı ameliyatı güncel fiyatı ne kadar oldu?

Göz Kapağı Düşüklüğü Ameliyatsız Nasıl Tedavi Edilir?

Genetik faktörler ya da diğer sebeplerden ötürü tek göz kapağının ya da iki göz kapağının birden düşmesi hem estetik görüntüye zarar verebilmekte hem de ilerleyen dönemlerde çeşitli görme bozukluklarının ortaya çıkmasına sebep olabilmektedir. Bu neden ile göz kapağı düşüklüğünün tedavi edilmesi, hastanın daha kaliteli bir hayat yaşamasını sağlamaktadır.

Göz kapağı düşüklüğü için ameliyatlı ve ameliyatsız olmak üzere iki farklı yöntem kullanılmaktadır. Ameliyat fobisi olan ya da çeşitli sebepler ile bıçak altına yatmak istemeyen kimseler, sıklık ile ameliyatsız göz kapağı müdahalelerini tercih etmektedirler.

Ameliyatsız göz kapağı düşüklüğü tedavisi, plexr adı verilen bir yöntem kullanılarak yapılmaktadır. Bu işlem için ameliyat ortamının olmasına gerek yoktur. Gözün etrafına yapılan bu uygulama esnasında, lokal anestezi etkisi olan kremler ya da diğer ilaçlar kullanılmaktadır. Ayrıca bu uygulama esnasında göz kapağı düşüklüğü giderildiği gibi kaz ayakları ve göz çevresinde oluşan diğer kırışıklıklarda ortadan kaldırılabilmektedir.

Ameliyatsız Göz Kapağı Estetiği Ücretleri 2022

Ameliyatsız göz kapağı estetiği olmak isteyen kişiler için belirlenmiş olan güncel plexr fiyatları, işlemin uygulanacağı hastaneye ve işlemi uygulayacak olan hekimin uzmanlığına göre değişiklik göstermektedir. Ancak ortalama olarak bu işlemin ücreti bin 500 TL ile 2 bin TL arasında değişiklik göstermektedir.

SGK Göz Kapağı Estetiğini Karşılıyor Mu?

Göz kapağı ameliyatının SGK kapsamında olup olmayacağı, hastaya koyulan teşhis ile ilgilidir. İlgili hekimin, göz kapağı düşüklüğü şikâyeti olan hasta için ameliyatı çözüm olarak görmesi, işlemin SGK kapsamında olmasını sağlamaktadır. Ancak hasta, herhangi bir şikâyeti ve buna bağlı olarak tanısı olmamasına rağmen, sadece estetik olarak rahatsız olduğu için bu işlemi yaptırmak istiyorsa, SGK estetik operasyonu karşılamamaktadır.