Gram altın 1450 lira olacak, diyen piyasa uzmanından çarpıcı altın açıklaması: Yeni rekorlar gelebilir!

Küresel piyasalar, başta altın fiyatları olmak üzere dalgalı bir seyir izlerken Altın ve Para Piyasaları Uzmanı İslam Memiş değerlendirmelerini paylaşmaya devam ediyor. Memiş son olarak gram altının 940 liraya ulaşması üzerine “Yeni rekorlar gelebilir” diyerek açıkladı. İşte altın alıp satacakları ilgilendiren açıklamalar…

TGRT Haber’de açıklamalarda bulunan Altın ve Para Piyasaları Uzmanı İslam Memiş, piyasalardaki tüm yatırım araçlarının yukarı yönlü hareket etmesini değerlendirdi ve bunun nedenini şöyle açıkladı:

“2021’de 2022 yılı için tüm yatırım araçlarının birlikte hareket edeceği ve yarışacağı bir yıl olacağını söylemiştik. Manipülasyon piyasası oluştuğundan yatırım araçlarının beraber yarıştığı bir durum meydana geldi. Bu da yatırımcıların kafasını karıştırıyor. Dolar yükseliyor, dış borsalarda satışlar var, pariteler diplerde, altın yükseliyor. Ciddi bir belirsizlik var.”

YENİ REKORLAR BEKLENİYOR

Son haftalarda başta altın, gümüş, bakır, nikel, platin gibi değerli metallerde sert yükselmeler olduğuna dikkat çeken Memiş:

“Yeni rekorlar gelebilir. Yükselişler bana 2020 yılında Covid-19 süreci dönemlerini hatırlatıyor. O zaman ons altın 2 bin 70 dolar seviyesine gelmişti, herkes 3 bin dolar seviyesine geleceğini düşünürken 1678 dolar seviyesine düşmüştü. Yeni zirveler konuşuluyor. Yeni zirveler için yükselişlerin kademeli yükselişlerin haftalık bazda kalıcı olması gerekiyor” ifadelerini kullandı.

YATIRIMCILARA TAVSİYE

Yatırımcılara sakin olmalarını ve varlıklarını satmamalarını öneren Memiş, yeni alım fırsatlarının geleceğini belirterek:

“Puslu havanın dağılmasını beklemek gerekiyor. Arkasından Amerikan Merkez Bankası faiz kararına ve Türkiye Cumhuriyeti Merkez Bankası faiz kararlarına bakmak gerekiyor.” dedi.

Exit mobile version