Ekonomi

Gram altın, bu haftanın kapanışıyla birlikte 10 TL daha eridi; sert düşüşler sürüyor… İşte 24 Eylül 2022 anlık altın fiyatları

Borsa İstanbul’daki sert düşüşlerin yanı sıra bir süredir sert düşüşler yaşayan başka bir borsa olan kıymetli metaller, emtia piyasalarının en çok kaybeden borsalarından biri haline dönüştü. Bununla birlikte altında da beklenmedik sert düşüşler ve öngörülemeyen erimeler oluşmaya başladı. Bu haftanın son işlem günü itibariyle ons altın bin 650 doların da altına düşerken; gram altın ise 980 TL’nin de altına indi. Yeni hafta öncesinde değer kaybı ile bir kez daha karşılaşan ons ve gram altının yeni haftadaki seyri ise, vatandaşın şimdiden merak etmeye başladığı konular arasında yer aldı.

ONS ALTINDAKİ ERİME HIZ KAZANDI

Haftaya sert düşüşler ile başlayan ons altın, haftayı yine sert düşüşler ile kapattı. Bu hafta değer manasında resmen eriyen ons altın, saat 10.02 itibariyle bin 643,65 dolardan işlem görmeye başladı. Bu seviye buğun ons altının gördüğü en düşük seviye olurken; en yüksek gördüğü seviye ise bin 643,80 dolara ulaştı. Öte yandan ons altın uzunca bir süre sonra bin 650 dolarlık destek bandını ardında bıraktı.

GRAM ALTIN 980 TL’NİN DE ALTINA DÜŞTÜ

Gram altında geçtiğimiz hafta itibariyle başlayan sert düşüşler önce bin TL destek bandı seviyesini geride bırakmış; ardından ise 990 TL destek bandını aşarak, düşmeye devam etmişti. Bugün saat 10.02 itibariyle 980 TL’lik destek bandını da ardında bırakan gram altın, hızla düşmeyi sürdürdü. Gün içerisinde en yüksek 974 lira 40 kuruştan işlem gördüğü öğrenilen gram altının bugün işlem gördüğü en düşük seviye ise 973 lira 29 kuruş oldu. Öte yandan gram altın şimdilerde bugün gördüğü en düşük seviye olan 973 lira 29 kuruştan işlem görüyor.