Gram altın bugün itibariyle dengeye oturdu, yatırımcının endişesi yavaş yavaş kaybolmaya başladı; güncel altın fiyatları ne kadar?

Gram altında nisan aylarında başlayan dalgalı piyasa hareketleri, yerini temmuz ayı itibariyle yükselişe bıraktı. Özellikle geçtiğimiz hafta piyasa uzmanların “gram altında eşik” dediği seviye olan 950 TL’yi yeniden aşan gram altın, temmuz ayının son haftasında yükselişe geçti. Dünden beri 960 TL bandından işlem gören gram altını takip eden çeyrek altın, değer kaybı ile buluşurken; yarım altın ise, değerini korudu.

GRAM ALTIN EŞİĞİ AŞTI

İzmir Kuyumcular Odası’nın canlı bir şekilde aktardığı altın fiyatlarına göre, dün 960 TL’den işlem gören gram altın, 30 Temmuz 2022 Cumartesi günü saat 11.26 itibariyle de bu değerini korudu. Haftayı hafta başına göre yükseliş ile kapatan gram altın değerini korumasıyla yatırımcılarını rahatlatırken; değerini koruyan ons altın da iki gündür bin 766 seviyesinden işlem görmeye başladı.

ÇEYREK ALTIN DÜŞTÜ, YARIM ALTIN DEĞERİNİ KORUDU

Gram altındaki değişimleri izleyen çeyrek, yarım ve cumhuriyet (ata) altında da bugünkü satış fiyatları belli oldu. İzmir Kuyumcular Odası’nın canlı bir şekilde aktardığı altın fiyatlarına göre, çeyrek altın 5 TL değer kaybederek, güne bin 705 TL’den başlarken; yarım altın ve cumhuriyet altını bugün, dünkü değerini korudu. Yarım altın bir kez daha 3 bin 410 TL’den işlem görürken; cumhuriyet altını ise 6 bin 940 TL’den işlem görmeyi sürdürdü.

DAHA UYGUN ALTIN ALIMI İÇİN ALTERNATİF SATIŞ: ESKİ TARİHLİ

Özellikle hediyelik altın takacakların tercihi olan eski tarihli altınlar, bugün de yeni tarihli altınların altında işlem gördü. Çeyrek altın eski tarihli olduğunda 5 TL daha değer kaybederek, bin 700 TL’den satılırken; yarım altın ise, eski tarihli olduğunda 10 TL daha ucuza, yani 3 bin 400 TL’ye satılmaya başlandı.

Exit mobile version