Gram altın için kritik uyarı! Uzmanı, tarih vererek yatırımcıları uyardı

Altın fiyatları bugün yeşil ve yukarı yönlü seyrediyor. Para Piyasaları Uzmanı İslam Memiş, ons altın ve gram altın hakkında önemli açıklamalarda bulundu. Uzman, gelecek hafta için yatırımcılara uyarılarda bulundu.

İşte 21 Kasım 2023 Salı günü altın fiyatlarındaki son durum ve uzmanın değerlendirmeleri:

Para Piyasaları Uzmanı İslam Memiş, geçen hafta yaşanan hızlı yükselişin ardından bu hafta bir geri çekilme beklendiğini belirtti. Özellikle ons altında dikkat edilmesi gereken destek seviyelerini açıklayan uzman, gram altın için ise kritik bir uyarıda bulundu ve “Ona göre hazırlığınızı yapın” ifadesini kullandı.

Ons altın 1.968 dolar seviyesinde

Uzman İslam Memiş, ons altına dair yaptığı açıklamada şunları söyledi: “Ons altın şu anda 1.968 dolar seviyesinde. Geçen hafta yaşanan hızlı yükselişin ardından bu hafta bir geri çekilme göreceğiz. Özellikle 1.965 ve 1.957 dolar destek seviyelerini takip etmek önemli. Şu an 1.970 dolar seviyesinin altına sarkmaya devam ediyor ancak hedef yukarıda. Tekrar 2.000 dolar seviyesini hedefleyen bir trend çizgisi içinde olacağımızı söyleyebiliriz.”

Memiş, gram altın/TL fiyatının 1.820 lira seviyesinde olduğunu belirterek, “Geçen hafta yüzde 50 alım yapanlar için bu hafta da yüzde 50 alım yapma fırsatı olabilir” dedi. Dolar kuru güçlü olmasına rağmen ons altında bir gerileme gözlendiğini belirten uzman, önümüzdeki haftalarda gram altının 1.900 – 2.000 lira aralığına yerleşeceğini öngördü ve “Artık 1.800’lü rakamları telaffuz etmeyeceğiz. Ona göre hazırlığınızı yapın” dedi.

Altın Fiyatları (21 Kasım 2023 Salı)

 

Exit mobile version