Gram altın, rekor yükselişini sürdürüyor: Uzmanlardan kritik altın açıklamaları geldi!

Haftanın ilk işlem gününe altın fiyatları yükselişle başladı. Gram altının güncel olarak 987 TL seviyesine çıkmasıyla ise vatandaşlar da fiyatların yükselmeye devam edip etmeyeceğini merak ediyor. Uzmanlar ise kritik altın açıklamalarında bulunmaya devam ediyorlar.

Gram altın, haftanın son gününü 977,20 liradan kapatmıştı. Çeyrek altın ise aynı gün içinde 1.628 liradan işlem görüyordu.

İşte uzmanlardan kritik altın açıklamaları…

Ahlatcı Yatırım

Gram altında geri çekilmeler sınırlı kalmaya devam ediyor. Geçtiğimiz haftanın son iki işlem gününde 975TL altına doğru geri çekilmeler olsa da ons altında ve kurda yatay hareketler bu hafta başında da devam ediyor. Bugün küresel anlamda veri akışının sınırlı olması özellikle ons altın ve kur tarafında yatay fiyatlamanın devamına neden olabilir.

Bu nedenle 10 TL gün içi işlem aralığı özel bir haber olmadıktan sonra takip edilebilir. 975 TL seviyelerine geri çekilmeler alış fırsatı yaratmaya devam ederken, yükselişlerde 990 TL kar al için düşünülebilir. Yaşanacak gelişmeler çerçevesinde gram altında 995 ve 1000 dolar direnç; 980 ve 970 dolar ise destek olarak takip edilebilir.

Osmanlı Yatırım – Ons Altın

1,854.12 seviyesinin üzerinde kaldığı sürece yukarı yönlü ivmelenmeler görebiliriz. Önceki işlem gününde 1,856.18 seviyesinden kapanan ons altın için günlük kazanç %0.29 olarak gerçekleşti. 20 günlük hareketli ortalamasının üzerinde olan ons altın için RSI göstergesi 48.42 seviyesinde iken momentumu 100.79 seviyesinde.

Exit mobile version