Gram altın rekora koşarken piyasa uzmanlarından uyarı geldi! Altın alıp satacakları ilgilendiriyor

Ons altının haftayı 2000 doların altında kapatmasıyla gram altın geçtiğimiz hafta sakin bir yükseliş izlemişti. Piyasalarda Rusya-Ukrayna depremi hâlâ etkisini sürdürürken uzmanlar da altın alıp satacaklar için peş peşe uyarılarda bulunmaya devam ediyor. İşte 14 Mart güncel altın yorumları…

Ahlatcı Yatırım

Gram altında geçtiğimiz hafta zirvelerin bir önceki günün zirvesi altında oluşacak şekilde yükselişlerin gerçekleştiğini gördük. Bu haftaya daha sakin başlıyoruz veri akışı açısından. Rusya-Ukrayna arasında görüşmelerin 4. turu bugün gerçekleşecek.

Bu nedenle ons altında ve kurda aşağı yönlü hareketlerin sınırlı da olsa devamı beklenebilir. 950TL seviyesine doğru yükselişlerin gün içi kar al için kullanılabileceğini düşünüyoruz. Yaşanacak gelişmeler çerçevesinde gram altında 945 ve 955 TL seviyesi direnç, 935 TL ve 920 TL seviyesi ise destek olarak takip edilebilir.

İntegral Yatırım

Ons altın Forex piyasasında sabah saatlerinde 1974 seviyesi yakınlarında işlem görüyor. Değerli metal Fed haftasına girerken düşüş içerisinde. Bu çarşamba Fed’den 25 baz puanlık faiz artışı bekleniyor. Fed öncesi bu sabah Dolar Endeksi 99,20, ABD 10 yıllıkları %2,04 yakınlarında fiyatlanıyor. Güçlü Dolar ons altına baskı yaparken Rusya ile Ukrayna arasındaki barış umutlarına ilişkin artan risk iştahı da değerli metale negatif yansıyor. Buna karşın hafta sonu gelen haber akışına göre Rusya, Polonya sınırına 35km uzaklıktaki Ukrayna üssünü vurdu. Yani savaş hala sürüyor. Bu hafta bu cepheden gelecek gelişmeler önemli olmaya devam edecek. Bugün özelinde veri kanadı sakin.

Tacirler Yatırım

Altının ons fiyatı bu sabah saatlerinde 1973,91$ seviyesinden işlem görüyor. Geçtiğimiz hafta başında yasalardaki risk algısında kısmi bir toparlanma olduğunu ve bununla birlikte de tahviller, ons altın, İsviçre frangı ve dolar endeksi gibi güvenli liman görünümlü varlıklarda bir geri çekilme hareketinin ön plana çıktığı izlendi. Ancak burada piyasalardaki genel riskten kaçış eğiliminin sürdüğünü ve bu çerçevede de temkinli hareket edilmesi gerektiğini ifade edelim, zira savaş ortamının varlığını koruması durumunda güvenli limanlarda dönem dönem görülen geri çekilmenin bir “düzeltme” olarak sınırlı kalması beklenebilir.

Exit mobile version