Gram altında toparlanmaya devam ediyor; dün artmıştı, bugün yine arttı! İşte İzmir Kuyumcular Odası’ndan son dakika açıklaması…

Türkiye’de son dönemlerde piyasalarda hareketlilik çok hızlı gerçekleşmeye başladı. Özellikle Amerikan Merkez Bankası FED’in piyasalar üzerindeki baskısı, emtia piyasalarını da ele geçirdi. Altın fiyatları bu baskı ile aşağıya doğru çekilirken, yatırımcılar da endişelenir hale geldi. Ancak, İzmir Kuyumcular Odası’ndan canlı olarak bildirilen altın fiyatlarına göre, gram altında geçtiğimiz hafta başlayan toparlanma süreci bugün de devam etti.

GRAM ALTIN FED BASKISINI KIRDI

Bir süredir Amerikan Merkez Bankası FED’in şahin tutumu etkisi altında aşağı doğru baskılanan gram altın fiyatları, geçtiğimiz hafta baskıyı kırmış ve yeniden yükselişe geçmişti. Bu haftaya düşüş ile başlayan gram altının değeri, dün itibariyle yeniden yükseliş ile buluşmaya başladı. Dün, bir önceki güne göre 10 TL artış yaşayan gram altın, bugün ise, düne göre 4 TL daha değer kazandı. İzmir Kuyumcular Odası’ndan canlı olarak bildirilen altın fiyatlarına göre, saat 11.13 itibariyle gram altının değeri 960 TL bandına yeniden ulaştı.

YENİ TARİHLİ ALTIN FİYATLARI UÇMAYA BAŞLADI

Gram altındaki toparlanma süreci kısa süre içerisinde çeyrek, yarım ve cumhuriyet yani ata altın fiyatlarına da yansıdı. Bugün itibariyle çeyrek altının ederi bin 710 TL’ye kadar ulaşmışken, yarım altının fiyatı 3 bin 420 TL’ye; cumhuriyet altının fiyatı ise, 6 bin 940 TL’ye kadar ulaştı.

ESKİ TARİHLİ ALTIN FİYATLARI 10 TL DAHA UCUZ

Kuyumcular, yeni tarihli altın satışı gerçekleştirdiği gibi eski tarihli altın satışı da gerçekleştiriyor. Eski tarihli altın ile yeni tarihli altın arasında ise, çeyrek altında 5 TL; yarım altında ise 10 TL oynuyor. Yani bugün itibariyle eski tarihli çeyrek altın bin 705 TL iken, gram altın ise 3 bin 410 TL’den işlem görüyor.

Exit mobile version