Gram altında yükseliş başladı; yatırımcının ağzı kulaklarına ulaştı! İzmir Kuyumcular Odası anlık bildirdi, gram altın bugünden itibaren…

Bir süredir özellikle Amerikan Merkez Bankası FED’in takındığı şahin tutumu karşısında baskılanan gram ve ons altın fiyatları, baskıyı kırmaya başladı. Temmuz ayında 100 baz puan artışa gitmeyeceğinin sinyallerini veren FED, piyasalardaki baskısını biraz da olsa kırdı. Üzerindeki 75 baz puanlık faiz artırımının yarattığı etkiyi de atmaya başlamış olan gram altın, şimdilerde toparlanma sürecine girdi. Öte yandan İzmir Kuyumcular Odası, altın fiyatlarını anlık olarak bildirdi.

GRAM ALTIN 10 TL BİRDEN ARTTI

Bir süredir düşüş seyrine kapılmış olan gram altın fiyatlar, psikolojik eşik denen 950 TL’nin altına düşmüş ve uzunca süre yükselmeyi sevdiği yaz aylarına gelmesine rağmen toparlanamamıştı. Özellikle altını güvenli bir liman olarak gören yatırımcılarda endişe yaratan bu durum, bugün itibariyle geride kalmaya başladı. Geçtiğimiz gün 944 seviyesinden işlem gören gram altın, bugün 10 TL birden artarak 954 seviyesinde işlem görmeye başladı. Bu da altını yeniden altında psikolojik eşik denen 950 TL bandının üstüne çıkardı.

ÇEYREK VE YARIM ALTINDA TOPARLANMA BAŞLADI

Gram altındaki toparlanma diğer altın ürünlerine hemen yansıdı. Gram altının artışının ardından çeyrek altın yeniden bin 700 TL bandına ulaşırken, yarım altın bugün saat 11.40 itibariyle 3 bin 400 TL’den işlem görmeye başladı. Cumhuriyet (Ata) altında da bir toparlanma görülürken, bu ürünün fiyatı ise, 6 bin 900 TL’ye çıktı.

YÜKSELME ESKİ TARİHLİ ALTIN FİYATLARINI DA ETKİLEDİ

Eski tarihli altın fiyatları yeni tarihli altın fiyatlarına göre daha düşükten satıldığı için vatandaşların sık sık takip ettiği konulardan biri oluyor. Özellikle yatırım yapacak olan vatandaşın tercihi olan eski tarihli altın fiyatları da gram altındaki toparlanmadan etkileniyor. Bugün itibariyle eski tarihli çeyrek fiyatları bin 695 TL’ye yükselmişken; eski tarihli yarım altın fiyatları ise, 3 bin 390 TL’ye kadar çıkmış bulunuyor.

Exit mobile version