Manisa Haberleri

Güldeniz’in acı sonu: Yangından kaçmak için saklandığı dolap mezarı oldu

Manisa’nın Alaşehir ilçesinde çıkan yangında, 21 yaşındaki Güldeniz Aşcı hayatını kaybetti. Aşçı’nın yangından korunmak için elbise dolabına saklandığı ancak alevlerden kurtulamadığı belirlendi.

24 Şubat’ta saat 11.00 sıralarında, Alaşehir ilçesi Yenice Mahallesi Atatürk Bulvarı’ndaki 4 katlı bir apartmanın 3. katında çıkan yangın paniğe neden oldu. Kısa sürede alevlerin sardığı daireye itfaiye ekipleri müdahale etti.

Yalnızdı ve yardım çağıramadı

Yangın söndürüldükten sonra yapılan incelemede, Güldeniz Aşcı’nın cansız bedeni yatak odasındaki elbise dolabının içinde bulundu. Aşçı’nın yangından kaçmak için çabaladığı ancak kapıya ulaşamayınca alevlerden korunmak için dolaba saklandığı belirlendi. Aşçı’nın yangın sırasında evde yalnız olduğu ve yardım çağıramadığı da ortaya çıktı.

Kuaför olarak çalışıyordu

Yeşilyurt Mahallesi’nde yaşayan ve kuaför olarak çalışan Aşçı’nın, yanına misafirliğe gittiği arkadaşının işe gitmesiyle evde yalnız kaldığı öğrenildi.

Soruşturma başlatıldı

Aşçı’nın cansız bedeni, savcı ve polisin olay yeri incelemelerinin ardından otopsi için İzmir Adli Tıp Kurumu’nun morguna gönderildi. Yangınla ilgili soruşturma başlatıldı.

Evin sahibi konuştu

Yangın çıkan evin sahibi Cavit Sığlam, olayla ilgili şunları söyledi: “Evi 3 yıl önce iki kız kardeşe kiraya vermiştim. İki kardeş evden çıkarken, yangında ölen kız gelmiş. ‘Ben kahvaltı yapacağım’ deyip, evde yalnız kalmış. Sonrasında da yangın çıkıyor. Ne olduğu, nasıl olduğu henüz belli değil.”