GündemMagazin

Gülşen hakkında flaş karar: İtiraz etmişti! Belli oldu

Ünlü şarkıcı Gülşen imam hatip liselilerine yönelik söylediği sözler nedeni ile 21 Ekim Cuma günü “Halkı kin ve düşmanlığa alenen tahrik etme” suçundan hakim karşısına çıkmasının ardından karakola imza atma şartı kaldırılmıştı. 5 gün boyunca tutuklu kalan güzel şarkıcı Gülşen’in itirazını değerlendiren mahkemenin yurt dışına çıkış yasağını da kaldırdığı öğrenildi.

5 GÜN TUTUKLU KALDI

5 gün tutuklu kalan şarkıcı Gülşen, ev konutunu terk etmeme şartıyla tahliye edilmişti. Ardından karakola imza şartıyla ev hapsi kararı kaldırılan Gülşen hakkında İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığınca yürütülen soruşturma da tamamlanmıştı. Hazırlanan iddianamede, şüpheli Gülşen’in ‘halkı kin ve düşmanlığa tahrik veya aşağılama’ suçundan 1 yıldan 3 yıla kadar hapis cezasına çarptırılması talep edildi.

21 Ekim Cuma günü İstanbul 11. Asliye Ceza Mahkemesi’nde hakim karşısına çıkan Gülşen Çolakoğlu savunmasını gerçekleştirmişti. Gülşen, çocuğun İspanya’da okuduğunu ve görmeye gidemediğini söyleyerek adli kontrol şartlarının kaldırılmasını talep etmişti. Mahkeme, karakola imza atma şartının kaldırılmasına ve yurtdışı yasağın devam etmesine karar vermişti.

YURTDIŞINA ÇIKIŞ YASAĞI KALDIRILDI

Gülşen Çolakoğlu’nun avukatı Emek Emre yurtdışına çıkış yasağının kaldırılması için İstanbul Ağır Ceza Mahkemesi’ne itirazda bulundu. Mahkeme, itirazı kabul ederek yurtdışına çıkış yasağını tedbirinin güvence miktarı olarak 250 bin TL yatırıldığı takdirde kaldırılmasına karar verdi.