Magazin

Gülşen, manifesto niteliği taşıyan paylaşımı ile sessizliğini bozdu: Ben kendimim, kendime aitim!

Türk pop camiasının önemli seslerinden biri olan Gülşen, bir süredir yaptığı şarkılardan çok sahne kıyafetleri ile adından söz ettiriyordu. Sahnede giydiği kıyafetler nedeni ile birçok kişi tarafından eleştirilen ve bu zamana kadar da kendisine yönelik yapılan sert eleştirilere sessiz kalmayı tercih eden ünlü şarkıcı, dün akşam yayınladığı manifesto nitelikli paylaşımı ile sessizliğini bozdu. Gülşen’in paylaşımına saniyeler içerisinde milyonlarca destek mesajı yağdı.

Gülşen Manifestosu Yayınlandı!

90’lı yılların başından beri Türk pop camiasına hem yazdığı şarkı sözleri hem de seslendirdiği şarkılar ile damga vurmayı başarmış isimlerden biri olan Gülşen, son zamanlarda şarkılarından çok sahne performansları ve sahne kıyafetleri ile gündeme geliyordu. Ünlü, ünsüz birçok insanın sert bir dille eleştirdiği Gülşen, sessizliğini sonunda bozdu.

Bir süredir hakkında yapılan ağır eleştirilere rağmen herhangi bir cevap verme girişimi olmayan Gülşen’in, kendisi hakkında söylenen sözlere ne zaman cevap vereceği merak ediliyordu. Ünlü şarkıcı, dün akşam saatlerinde Instagram hesabından yaptığı paylaşım ile sonunda herkese cevap verdi! Gülşen’in yaptığı paylaşım, “manifesto” olarak nitelendirildi.

“26 yıldır tek başıma ayakta duruyorum!”

Şarkıcı Gülşen, Instagram hesabı aracılığı ile yaptığı paylaşımına şu sözler ile başladı: “Ben, kadın bedeni ile dünyada var olan bir insanım. 26 yıldır tek başıma ayakta duruyorum ve arı gibi çalışmaya devam ediyorum. Hiç kimseye de muhtaç değilim. Bu yolculukta, hiçbir şey bana altın tepsi ile sunulmadı. Ancak bugün geldiğim noktada, gereken tüm gücü kendimde buldum. Taştan ve duvardan bir insan olmadığımı, hep hatırlattım kendime…”

“Üzerinde Ne Vardı?”

Kendisine yönelik yapılan eleştirilerin, kadınları prangalamaktan başka bir işe yaramadığını belirten Gülşen, tecavüze uğrayan kadınlara yönelik sorulan “üzerinde ne vardı?” sorusunun, herkesin ruhunu daralttığını belirtti. Ünlü şarkıcı, hiçbir sıfatın kölesi olmadığını ifade ettiği yazısında “ben kendimim ve kendime aitim” diyerek gelen eleştirilere karşı tepki gösterdi.

Eşi Ozan Çolakoğlu’na yöneltilen “Gülşen’in kıyafetlerine karışıyor musunuz?” sorularına da paylaşımı aracılığı ile cevap veren Gülşen, bu soruların erk olmayanların silinmesine yönelik sorulan zehirli cümleler içerdiğini belirtti.