Gülşen’in tutuklanması güne damgasını vurdu; önce gözaltı, sonra cezaevi! Neler oluyor? İşte Gülşen’in tutuklanmasını ilişkin detaylar…

30 Nisan 2022 tarihinde gerçekleştirdiği konseri sırasında sarf ettiği sözler nedeniyle tutuklanan ünlü şarkıcı Gülşen’in ne gerekçe ile tutuklandığını ilişkin detaylar ortaya çıkmaya başladı. Özellikle tutuklanmasına konu alan sözler merak edilirken, Gülşen’in ifadesinde ne dediği de kamuoyuyla paylaşıldı. Öte yandan Gülşen’in tutuklanmasına ilişkin yapılan itiraz süreci devam ediyor.

GÜLŞEN, İMAM HATİPLERE YÖNELİK SÖYLEDİĞİ SÖZLER NEDENİYLE GÖZALTINA ALINDI

Ataşehir konserinin gerçekleştiği 30 Nisan 2022 tarihinde grubunda yer alan Miraç isimli müzisyen ile konuşurken, “İmam hatipte okumuş daha önce kendisi, sapıklığı oradan geliyor” ifadelerini kullandığı video ile kamuoyunun gündemine oturdu. Videonun basına sızdırılması üzerine hakkında işlem başlatılan Gülşen, gözaltına alındı. Gözaltı işleminin ardından savcılığa, oradan da nöbetçi mahkemeye sevk edilen Gülşen’in tutuklu olarak yargılanmasına karar verildi.

GÖRÜNTÜLERİN SERVİSİNİ PROVOKATİF AMAÇLI OLARAK DEĞERLENDİRDİ

Gözaltı işlemlerinin ardından ilk açıklamayı gerçekleştiren Gülşen, “Bu kısa görüntü aylar sonra kim tarafından, ne amaçla servis edildi bilmiyorum. Ancak provokatif amaçlı olarak servis edildiğini düşünüyorum. Ben imam hatiplileri ya da ülkemizin bir kısmını kötülemek, onlara hakaret etmek amacıyla asla bu konuşmayı yapmadım. Ülkenin tüm değerlerine ve hassasiyetlerine saygım sonsuzdur. Kesinlike atılı suçlamayı kabul etmiyorum. Ayrıca yaşanan olayın zamansız bir yerde gerçekleşmesi talihsizliktir” açıklamalarında bulundu.

MAHKEMEDE ÜZERİNE ATILAN SUÇLAMAYI KABUL ETMEDİ

Videoda kullanılan sözlerin bir şakalaşma esnasında olduğunu savunan Gülşen, çıkarıldığı mahkemede, suçu kabul etmedi. Gülşen’in ifadesinde; “Bu konuşma, konserin hatırlamadığım bir aşamasında muhtemelen şarkı arasında Miraç ile aramızda geçen bir konuşmadır. Ben orkestrama hitaben ‘beni seyircilerinin arasında omuzlarınızda taşıyın’ demem üzerine bana orkestra arasından ‘seni imam taşısın’ şeklinde cevap gelince bahse konu konuşma Miraç’la aramızda geçmiştir. Bu konuşma konsere katılanlara ya da medyaya hitaben yaptığım bir konuşma değildir. Ben ülkesini seven, fırsat eşitliğine inanan, kimseyi ayırıp örselemeyen bir sanatçıyım. Şakalaşmanın herhangi bir gruba yönelik nefret içerikli olarak algılanması beni çok üzmüştür. Suç işleme kastım yoktur. Atılı suçlamayı kabul etmiyorum. Kovuşturmaya yer olmadığına dair karar verilmesini talep ediyorum” beyanlarında bulunduğu öğrenildi.

MAHKEME, GÜLŞEN’İN TUTUKLU YARGILANMASINA KARAR VERDİ

Öte yandan çıkarıldığı mahkemece tutuklanan Gülşen, “soruşturma konusu sözlerin kamu güvenliği açısından açık ve yakın bir tehlike oluşturacak şekilde kamu güvenliğini bozucu ve sarsıcı niteliğe haiz olduğu, bu şekilde halkın farklı özelliklerine sahip bir kesimini diğer bir kesimi aleyhine kin ve düşmanlığa alenen tahrik içirmesi nedeniyle TCK 216/1. maddesinde düzenlenen ‘halkı kin ve düşmanlığa alenen tahrik’ suçunun unsurlarını oluşturduğu, bu kapsamda kuvvetli suç şüphesinin varlığını gösteren somut delillerin ve CMK 100. maddede yazılı tutuklama sebeplerinin bulunduğu” gerekçesiyle tutuklandı. Tutuklanmanın ardından Bakırköy Kapalı Kadın Cezaevi’ne götürülen Gülşen’in tutuklanmasına karşın avukatları itiraz sürecin dün akşam 17.00 sularında başlattı.

Exit mobile version