Ekonomi

Gümüş fiyatı için yürek hoplatan açıklama Herkes gözünü altın ve dolara dikti, fakat gümüş gözden kaçıyor! Büyük hedef 30 dolar!

Geçtiğimiz yılın kasım ayında yükseliş trendine girmiş olan dolar kuru, diğer döviz kurlarının ve altın piyasasında ki fiyatlarında kendisine paralel olarak artmasına sebep olmuştu. Dolar kurunun 18 TL, euronun 20 TL, gram altının ise 1.082 TL sınırına kadar yükselmesi, ekonomi piyasaları ile ilgili tedirgin bir dönemin yaşanmasına sebep olmuştu.

Aralık ayı içerisinde hükümet tarafından piyasalara yapılan bilinçli müdahaleler ve liralaşma kararından sonra kontrol altına alınan döviz kurları ve altın fiyatları, yeni dönem ile birlikte tekrar dalgalı hareketler sergilemeye başladı. Hem ileri vadeli hem de yakın zamanlı ekonomi değerlendirmelerini paylaşan uzmanlar, herkesi şaşırtan bir açıklamada bulundu. Yatırım araçlarının başında görülen altının yerine, diğer bir değerli maden olan gümüşün gelebileceği iddia edildi. Uzmanlar, son zamanlarda yükselişe geçen gümüşün geleceğin yatırım aracı olarak ön plana çıkacağını iddia ettiler.

Degussa’dan Gümüş Açıklaması!

Son zamanlarda yaşanan ekonomik gelişmelerden sonra 2022 yılında FED faiz kararına bağlı olarak yıl içerisinde en az 3 kez yapılması beklenen faiz artırımları, vatandaşları endişelendirmeye başladı. Konu ile ilgili olarak açıklamalarda bulunan Değerli metal işlemcisi Degussa, korkulan senaryonun gerçekleşmeyeceğini öne sürdü.

Yüksek enflasyonun ülkelerin ekonomi politikaları içerisinde işe yarayan bir kısmının da olduğu belirten Degussa, değerli madenler ile ilgili açıklamalarda bulundu. Enflasyonun yüksek kalacağını dile getiren Degussa, bu sebepten ötürü FED’in yüksek faiz artırımı yapmayacağını ve birikimlerini yatırım araçları ile değerlendirmek isteyen yatırımcıların, kesinlikle gümüş dahil olmak üzere bütün değerli metallere yatırım yapılması gerektiğini düşündüğünü ifade etti.

Güncel Gümüş Fiyatları

Geçtiğimiz günlerde, geride bırakılan son iki ayın en yüksek seviyesini gören gümüş fiyatları, şimdilik 23,50- 24 seviyesine doğru geriledi. Ancak uzmanlar, gümüş fiyatlarının tekrar yükseleceğine ve ilk eşiğin 28 dolar olduğuna işaret ediyorlar.

30 Doları Aşabilir!

Gümüş piyasası ile ilgili yapılan araştırmalara göre gümüşün yıl içerisinde 20-32 dolar arasında olacağı, ancak 30 dolar seviyesini geçmesinin çok daha mümkün olduğu düşünülüyor.