Gümüş yatırımcıları dikkat! İki dev banka, gümüş tahminlerini açıkladı: Gümüşün, altından dahi performans göstereceğini düşünüyoruz!

Ekonomi piyasalarının yukarı yönlü hareketleri, geçtiğimiz yılın aralık ayında hızlanarak hem döviz kurlarında hem de altın fiyatlarında rekor seviyelerin kaydedilmesine sebep oldu. Dolar kurunun eylül ayında yaptığı atak ile başlayan süreç, şimdiki zamana kadar tüm hızı ile devam ederken hem yatırımcılar hem de tüketiciler gündelik hayat akışı içerisinde oldukça zor bir duruma düştüler.

Aralık ayının ortasında açıklanan yeni ekonomik model ile birlikte bir nebze de olsa gerileyen ancak yeni yıla girilmesi ile birlikte tekrar yükselmeye başlayan döviz kurları ile altın fiyatları, potansiyel yatırımcıların ve yatırımcıların, mevcut birikimlerini hangi piyasada değerlendirmeleri gerektikleri konusunda kafa karışıklığı yaşamalarına sebep oldu. Konuya ilişkin daha güvenilir bilgiler edinmek ve yatırım yolunda daha sağlam adımlar atmak isteyen vatandaşlar, uzman yorumlarını takip etmeye başladılar.

Yıllardır alışılan döviz ve altın yatırımından sonra yeni dönemde gümüş madeni yatırımı da gündeme gelmeye başladı. Analistler, şu an nispeten düşük seviyelerde seyreden gümüş madeninin ilerleyen zamanlarda oldukça kazandıracağını iddia ederlerken, madene ilişkin güncel yorumlar iki dev bankadan geldi. HSBC ve UBS analistleri, gümüş madenine ilişkin önemli açıklamalarda bulundu.

2022’NİN EN KÖTÜ PERFORMANSI!

Gümüş madenine ilişkin veriler, madenin performans bakımından oldukça düşüşte olduğunu gösteriyor. Uzmanlar, gümüş madeninin 2022 yılının başından bu yana en kötü performans sergileyen değerli metal olduğunu açıklandılar.

UBS’DEN GÜMÜŞ MADENİ AÇIKLAMASI!

İsviçreleri UBS, 2023 yılının başında gümüşün ons değerinin 19 doların altında olabileceğini iddia etti. Değerli metale ilişkin açıklamalarda bulunan UBS, ABD’nin para politikalarında esnekliğe gittiği an gümüşün de değer kazanacağını ve altından daha iyi bir performans göstereceğini öne sürdü.

“GÜMÜŞ TALEBİ ARTACAK!”

HSBC de gümüş madenine ilişkin açıklamalarda bulundu. “Gümüş talebi artacak” diyen HSCB, 2023 yılının başında gümüşün ons fiyatının 23,50 dolar civarında olacağını iddia etti.

Exit mobile version