Editörün SeçtikleriEkonomi

Gümüş yeni yatırım aracı olacak! 2022’de gümüş ne olur? Uzman isim açıkladı

Geçtiğimiz yılın son haftalarına doğru hem döviz kurlarında hem de altın piyasalarında yaşanan ani yükseliş ile birlikte, küresel piyasalar hareketlilik kazandı. Yükselişin yaşanmaya başladığı zamandan, bu zamana kadar ekonomi piyasalarında yaşanan dalgalı hareketler devam ederken konu ile ilgili uzman kişiler piyasaları değerlendirerek, ileri vadeli tahminlerini kamuoyuyla paylaşmaya başladı.

Uzmanların altın piyasaları ile ilgili yaptıkları yatırım tahminlerinden sonra, değerli madenlerden biri olan gümüş ile ilgili tahminlerde ortaya koymaya başlandı. Uzmanlar, gümüşün uzun vadede kazandıracak olan bir yatırım aracı olduğuna dikkat çektiler.

Troy Kıymetli Maden Raporu Açıklandı!

Her gün, konu ile ilgili bir uzmanın tahminlerde bulunduğu kıymetli maden piyasası ile ilgili yeni bir gelişme ortaya çıktı. Türkiye içerisinde hizmet veren Troy Kıymetli Maden Ticaret Şirketi, 2022 yılına dair beklentilerin yer aldığı Kıymetli Madenler Raporu’nu yayınladı.

Küresel piyasaların durumunu ortaya koyan Kıymetli Maden Raporu, uzun vadede kıymetli madenlerin kazandıracağına dikkat çekti. Geride bıraktığımız yılı yüzde 4 kayıp ile sonlandıran kıymetli maden piyasasının, 2022 yılı itibari ile piyasaların en güvenli aracı olacağını belirten rapor, Merkez Bankalarının artan enflasyona karşı uygulamak zorunda kalacakları sıkı para politikaları gereğince kıymetli madenler ile enflasyona karşı savaş açmak zorunda kalacaklarını belirtti.

 Ons Altın Fiyatı 2 Bin Dolar Olacak!

Yeni dönem itibari ile Troy Kıymetli Maden Raporu’nda, 2022 yılına dair altın tahminleri de yer aldı. Dünya genelinde yükselmekte olan enflasyon oranından kaynaklı olarak reel getirinin bu yıl itibari ile oldukça düşeceğini belirten raporda, yeni yıl içerisinde ons altın fiyatının 2 bin dolara kadar yükseleceği de yer aldı.

Gümüş Fiyatı Artacak!

Geçtiğimiz dönemi yüzde 11 oranında bir kayıp ile kapatan gümüşün yeni dönem itibari ile yükseleceğine dikkat çeken rapor, gümüş madenine talebin arttığını kaydetti. Gümüş madeni ile ilgili yeni yıl tahminlerinin yer aldığı raporda, 2022 yılı itibari ile gümüşün ons fiyatının 30 dolara kadar yükseleceği ve gümüşün piyasalar tarafından sahiplenileceğine dikkat çekildi.