Gündem

Gün acı haberle başladı: 3 askerimiz şehit oldu 1 askerimiz yaralandı

Milli Savunma Bakanlığı, Pençe-Kilit operasyonu bölgesinde meydana gelen saldırı sonucunda Astsubay Necdet Çalış, piyade sözleşmeli er Emrah Gündüz ve piyade sözleşmeli er Fevzi Kızıltaş’ın şehit olduğunu, ayrıca bir askerin de yaralandığını duyurdu. Bakanlık, operasyonların devam ettiğini belirterek olayın derin bir üzüntüye neden olduğunu ifade etti.

Açıklamada, saldırı sonucu hayatını kaybeden şehitlere Allah’tan rahmet, ailelerine başsağlığı ve sabır, yaralı personele acil şifalar dileyen Bakanlık, operasyon bölgesindeki gelişmeleri yakından takip ettiklerini vurguladı. Şehit sayısının ilerleyen süreçte üçe çıktığı bilgisi de paylaşıldı.

Erzincan Valisi Hamza Aydoğdu taziye mesajı yayımladı

Erzincan ve Adana’da şehit haberleri üzerine, Erzincan Valisi Hamza Aydoğdu, sosyal medya üzerinden duygusal bir paylaşımda bulunarak şehit Emrah Gündüz’e Allah’tan rahmet diledi. Şehit Çalış’ın Adana’nın Ceyhan ilçesindeki baba evine de acı haber ulaştı.

Milli Savunma Bakanı Yaşar Güler başsağlığı diledi

Milli Savunma Bakanı Yaşar Güler, şehit olan askerler için başsağlığı mesajı yayımlayarak kahraman şehitlere Allah’tan rahmet diledi.

Çanakkale’de askerlere yıldırım isabet etti

Öte yandan Çanakkale’de yıldırım isabet etmesi sonucu yaralanan 4 asker tedavi altına alındı.

İki gündür sağanağın etkili olduğu kentte, Boğaz ve Garnizon Komutanlığının yer aldığı Nara Burnu’na yıldırım isabet etti.

Olay anında bu mevkide bulunan 4 asker yaralandı. Askerlerin 2’si Çanakkale Mehmet Akif Ersoy Devlet Hastanesi’ne, 2’si Çanakkale Onsekiz Mart (ÇOMÜ) Hastanesi’ne kaldırıldı.

Askerlerin sağlık durumlarının iyi olduğu, tedbiren gözlem altında tutuldukları öğrenildi.