Ekonomi

Gün geçmiyor ki zam haberine uyanmayalım: Bir zam daha geldi, fiyatı 4 TL’ye çıktı

Küresel olarak sallantıda olmaya devam eden piyasalar Türkiye’yi vurmaya devam ediyor. Artık zam haberiyle uyanmadığımız tek bir gün bile yok; üstelik bu zamlar kuruşlarla değil, liralarla geliyor. Son olarak simit fiyatlarına yeni bir rekor zam haberi verildi.

Ankara’da yürürlüğe giren zam ile 4 TL’ye yükselen simit Bursa’da da 4 TL’ye yükseltildi. Böylece simit fiyatı ekmek fiyatını geçti.

Bursa Simitçiler ve Unlu Mamûl İmalatçıları Odası Başkanı Erdal Pınar, yaptığı yazılı açıklamada, artan maliyetlerin fiyatlara yansıdığını belirterek, 100 gram normal simidin 3 liradan 4 liraya, tereyağlı simidin ise 3,5 liradan 4,5 liraya yükseldiğini açıkladı. Yeni fiyatlar şehir genelinde bir süredir geçerli.

Bursa’da son 4 ayda 3 kere zamlanan ekmek fiyatı ise güncel olarak 3 lira.

Erdal Pınar daha önce yaptığı açıklamalarda, “Un fiyatlarında bir gevşeme oldu. Unun çuvalında 10 lira, susamın kilosunda ise 2 lira düşüş var. Esnaf beklenti içerisinde. Sıkıntı olmaz ise zam yapmayacağız. Ama, önümüzdeki 10-15 günde de bir değişiklik olmadığı taktirde simit Bursa’da 4 lirayı bulur. Yeni asgari ücret zammı ile birlikte çalışanlarımıza zam yapmak zorundayız. Artan enerji fiyatları da var. Onun için şu an esnaf zor durumda. Şimdilik beklemedeyiz, sabrediyoruz” demişti.