Gün geçmiyor ki zam haberine uyanmayalım: Bir zam daha geldi, fiyatı 4 TL’ye çıktı

Küresel olarak sallantıda olmaya devam eden piyasalar Türkiye’yi vurmaya devam ediyor. Artık zam haberiyle uyanmadığımız tek bir gün bile yok; üstelik bu zamlar kuruşlarla değil, liralarla geliyor. Son olarak simit fiyatlarına yeni bir rekor zam haberi verildi.

Ankara’da yürürlüğe giren zam ile 4 TL’ye yükselen simit Bursa’da da 4 TL’ye yükseltildi. Böylece simit fiyatı ekmek fiyatını geçti.

Bursa Simitçiler ve Unlu Mamûl İmalatçıları Odası Başkanı Erdal Pınar, yaptığı yazılı açıklamada, artan maliyetlerin fiyatlara yansıdığını belirterek, 100 gram normal simidin 3 liradan 4 liraya, tereyağlı simidin ise 3,5 liradan 4,5 liraya yükseldiğini açıkladı. Yeni fiyatlar şehir genelinde bir süredir geçerli.

Bursa’da son 4 ayda 3 kere zamlanan ekmek fiyatı ise güncel olarak 3 lira.

Erdal Pınar daha önce yaptığı açıklamalarda, “Un fiyatlarında bir gevşeme oldu. Unun çuvalında 10 lira, susamın kilosunda ise 2 lira düşüş var. Esnaf beklenti içerisinde. Sıkıntı olmaz ise zam yapmayacağız. Ama, önümüzdeki 10-15 günde de bir değişiklik olmadığı taktirde simit Bursa’da 4 lirayı bulur. Yeni asgari ücret zammı ile birlikte çalışanlarımıza zam yapmak zorundayız. Artan enerji fiyatları da var. Onun için şu an esnaf zor durumda. Şimdilik beklemedeyiz, sabrediyoruz” demişti.

Exit mobile version