Güncel Korona Tablosunda Olumlu Gelişmeler! 2020 Yılının İlk Aylarına Döndü!

Tüm dünyada etkisini gösteren korona virüs, başladığı günden bu yana dünya üzerinde 6 milyondan fazla insanın yaşamını kaybetmesine sebep oldu.

Ülkemizde de oldukça ciddi şekilde salgın haline gelen korona virüs, tüm dünyada olduğu gibi ülkemiz Türkiye’de de etkisini kaybetmeye başladı. Sağlık Bakanlığı tarafından dün açıklanan verilere göre, korona virüs testleri pozitif çıkan vaka sayısı 1924 oldu. Korona virüs sebebiyle hayatını kaybedenlerin sayısı ise 9 olarak açıklandı. Korona virüs nedeniyle ölenlerin sayısı, en son 2020 yılının Mart ayında 10 kişinin altında açıklanmıştı. Bakanlığın dün açıkladığı verilere göre korona virüs sebebiyle tedavi gören 8 bin 302 kişi ise sağlığına kavuştu.

Günlük Koronavirüs Tablosu

Dün akşam saatlerinde, Sağlık Bakanlığı tarafından hazırlanan Günlük Korona Virüs Tablosu bakanlığın resmi internet sitesinde yayınlandı. Bakanlık tarafınfan açıklanan verilere göre, son 24 saat içerisinde yapılan korona virüs testi 127 bin 95 olarak açıklandı. Yapılan bu testler sonucunda 1924 kişinin korona pozitif olduğu açıklandı. Korona virüs hastalığı kapsamında 9 kişi hayatını kaybederken, 8 bin 302 kişi korona virüs tedavisini tamamlayıp sağlığına kavuştu.

Aşılamanın, korona virüs ile mücadele kapsamında en etkili silah olduğuna değinilen açıklamalarda ülke çapında yapılan aşılama çalışmaları ve bu aşılamaların oranları hakkında elde edilen verilere de yer verildi.

Toplam Dozda 150 Milyona Az Kaldı

Ülke çapında 18 yaşından büyüklere, ikinci doz aşının uygulanma oranı yüzde 85,44 olarak, birinci doz aşının uygulanma oranı ise yüzde 93,15 olarak açıklandı. Ülke çapında bugüne kadar yapılan aşıların toplam sayısı ise 147 milyon 495 bin 274 doz olarak açıklandı.

18 yaşından büyük ve en az iki doz aşı yaptırmış vatandaşlarının yoğunlukta olduğu iller açıklandı; bu şehirler Zonguldak, Manisa, Balıkesir, Eskişehir, Çanakkale, Kırklareli, Muğla, Amasya, Ordu ve Osmaniye oldu.

18 yaşından büyük ve en az iki doz aşı yaptırmış vatandaşların yoğunluğunun en az olduğu şehirler ise Şanlıurfa, Batman, Siirt, Elâzığ, Ağrı, Bitlis, Mardin, Muş, Bingöl ve Diyarbakır oldu.

Exit mobile version