İzmir HaberleriPolitika

Güney: Menemen’in sokaklarında CHP hala iktidar

ÖZEL HABER/ Didar DEMİRCİ- Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Menemen Belediye Başkan Aday Adayı Ömer Güney, yaklaşan Mart 2024 yerel seçimleriyle ilgili değerlendirmelerini EGE HABER’e anlattı. CHP’nin Menemen Belediye Başkanı olarak seçilen ve sonrasında hakkında açılan yolsuzluk soruşturması nedeniyle görevden alınan Serdar Aksoy’u hatırlatan Güney, yaşananları ‘haksızlık’ olarak değerlendirerek, önümüzdeki yerel seçimlerde Menemen halkının bu konuda gerekeni yapacağını belirtti. Güney, “Cumhuriyet Halk Partisi her zaman olduğu gibi Menemen’de sokakta iktidar. Yani daha önce sandıkta aldığımız belediye kamuoyunun takdiri nasıl kaybettiğimiz. Süreçle ilgili olarak yerel seçimlerde bizim ölçütümüz, -tabi genel seçim yerel seçim bir kıyas değildir- son genel seçimler. Parti oylarını artırdığımız bir genel seçim yaşadık. Genel seçimde AK Parti’ye 11 bin 500 oy farkımız var. 9 puan da fark attık. Menemeni ittifak olarak geçen yerel seçimde 9 bin 200 farkla kazanmıştık. Bugün ittifak oy farkımız 39 bin 800’e çıktı. İzmir’de Cumhurbaşkanlığı seçimlerinde 16. olduk. Dolayısıyla CHP, Menemen’de her zamanki gibi güçlü” mesajını verdi.

“ADAY ADAYI SAYISI BAŞARIMIZIN GÖSTERGESİ”

Mart 2024 yerel seçimleri için Menemen’de CHP’den 11 ismin aday adayı olduğunu belirten Güney, kendisinin CHP Menemen İlçe Başkanlığı görevini iyi yönetmesinden kaynaklı partililerinde umudun artığını ve bu nedenle aday adayı sayısının da geçmişe nazaran fazla olduğunu ifade etti. Güney, “Menemen’de CHP’nin  seçimlere en fazla 5 aday adayıyla gittiği olmuştu. Bugün 11 aday adayının olması bizim başarılı bir dönem geçirdiğimizin de göstergesi. Menemen’de partinin iktidar olacağının da göstergesi” dedi. Aday adayı sayısının fazla olmasına karşılık partinin aday belirleme sürecinde bir ön seçim yapıp yapmayacağına ilişkin beklentisinin olup olmadığına dair sorumuza da Güney, “Aday belirleme yöntemiyle ilgili olarak partimizin yetkili kurullarının alacağı her türlü karara biz saygılıyız. Bu noktada nasıl bir yöntem belirlenirse o yönteme varız. Bizim partimiz köklü bir parti, doğru yöntemi bulacaktır. Partimizin vereceği her türlü karar başımızın üstünde yeri vardır” mesajını verdi.

“MENEMEN’DE HAKSIZLIK SONA ERECEK”

Aday olması ve seçimi kazanmaları halinde Menemen’de neyin değişeceğine ilişkin de önemli açıklamalar yapan Güney, “Menemen’de bir kere adalet eksik oldu. Belediye Başkanvekilinin gelişi haksız bir süreç sonucunda oldu. Öncelikle bu haksızlık sona erecek. Menemen’de adalet olacak. Belediye hizmetlerinde adalet olacak. Menemen’in kaynaklarını doğru kullanacağız. Menemen’in en büyük sorunu şu anca 3 milyon metrekareye yakın yerin satışa çıkarılması ve bunun büyük bir kısmının satılması. Buradan elde edilen kaynakların da doğru yerlere harcanmaması… İşte konserlerle, yol kenarlarına uygun olmayan zeytin anıt ağaçlarının dikilmesi gibi.. Bunlar kamuoyunu rahatsız edici şeyler. Yapılan yollarla ilgili de tam bir yap boz belediyeciliği örneği görüyoruz. Mevcut parke yollar sökülerek asfaltlanıyor. Asfaltlanırken yağmur suyu kanallarını tıkıyor. Buna benzer çok sorun yaşadık. Menemen’de doğru düzgün, halkımızın talepleri doğrultusunda hizmet üreten bir belediyecilik anlayışını yeniden getireceğiz” sözlerini kaydetti.