Dünya

Günün haberi: Avrupa Merkez Bankası Başkanı’nın oğlu parasını kriptoda batırmış

Avrupa Merkez Bankası Başkanı Christine Lagarde, kripto varlıklara yapılan yatırımların risklerini vurgulayarak bir çocuğunun neredeyse tüm kripto varlıklarını kaybettiğini açıkladı.

Lagarde, Almanya’nın Frankfurt şehrindeki bir konuşmasında, oğlunun uyarılarına rağmen kripto para birimlerine yatırım yaptığını ve büyük zarar yaşadığını belirtti.

“Haklı olduğumu isteksizce kabul etti”

Lagarde, “Beni dinlemedi, bu kendi kararıydı ve yatırdığı paranın neredeyse tamamını kaybetti. Daha sonra onunla tekrar konuştuğumda, haklı olduğumu isteksizce kabul etti” dedi. ECB başkanının hangi oğlunun bu zararı yaşadığına dair detaylı bilgi vermedi.

Kripto paralara yönelik mesafeli duruşunu sürdüren Lagarde, öğrencilere yaptığı konuşmada, insanların paralarını istedikleri yere yatırma özgürlüğüne vurgu yaparken, suç teşkil eden ticaret ve işlere katılma özgürlüğü olmaması gerektiğini belirtti.

Kripto paralar konusunda uyardı

Lagarde, kripto paraların son derece oynak ve tüketiciler için riskli olabileceğini ve politika yapıcıların bu ekosistemi dikkatlice düşünmeleri gerektiğini vurguladı. Ayrıca, Bitcoin’in aşırı dalgalanmasını ve geleneksel finansal sistemle artan bağlantıları, sistemik risklerin ortaya çıkmasına yol açabileceği uyarısını yineledi.