İzmir Haberleri

Güzelbahçe’de Sağlıklı Yaş Alma Merkezi Açıldı

Güzelbahçe Belediyesi, 50 yaş ve üzeri vatandaşlar için hayata geçirdiği Ayşe Mayda Sağlıklı Yaş Alma Merkezi'nin açılışını, 21 Eylül Dünya Alzheimer Günü'nde farkındalık oluşturmak amacıyla gerçekleştirdi.

Bu özel günle örtüşen açılış, sağlıklı yaşlanma bilincini artırmayı ve sosyal etkileşimi teşvik etmeyi amaçlıyor. Açılışa, Güzelbahçe Belediye Başkanı Mustafa Günay ve eşi Nermin Günay başta olmak üzere, CHP Güzelbahçe İlçe Başkanı Devrim Seyrek, Prof. Dr. Ahmet Turan Işık, Türkiye Alzheimer Derneği Onursal Başkanı Dr. Aysel Gürsoy ve çok sayıda vatandaş katıldı. Tesis, 50 yaş üzeri vatandaşların sosyal, fiziksel ve ruhsal anlamda destek alabilecekleri bir merkez olarak tasarlandı.

Sağlıklı Yaşlanmanın Temeli Sosyal Bağlar

Güzelbahçe Belediye Başkanı Mustafa Günay, açılış konuşmasında, sağlıklı yaşlanmanın sadece fiziksel sağlıkla sınırlı olmadığını, sosyal ve ruhsal sağlığın da bu süreçte önemli olduğunu vurguladı. Başkan Günay, “Bu merkez, yaşlılarımızın sosyal hayatla iç içe olmalarını sağlayacak, çeşitli sağlık hizmetleri ve etkinliklerle onların mutlu bir yaşlılık dönemi geçirmelerine yardımcı olacak,” dedi.

Çeşitli Etkinlikler ve Sağlık Hizmetleri

Merkezde, satranç, felsefe etkinlikleri, doğa yürüyüşleri, psikolojik danışmanlık ve doktor bilgilendirme hizmetleri gibi pek çok aktivite sunulacak. Ayrıca, beslenme uzmanları eşliğinde sağlıklı yaşam programları ve yazma atölyesi gibi yaratıcı etkinlikler de planlanıyor.

Günay, projeye emeği geçen herkese teşekkür ederek, bu merkezin Güzelbahçe’nin sosyal yapısına değer katacağını belirtti. Nermin Günay ise “Bu tesis, sağlıklı ve mutlu bir yaşlılık dönemi için bir ışık olacak,” diyerek merkezin önemine dikkat çekti.