Genel

Güzellik Uzmanı Nasıl Olunur?

Güzellik uzmanı olabilmek için, bazı şartları taşıyor olmak ve bu mesleğe özel eğitimleri tamamlamak gerekir. Güzellik uzmanları, genellikle güzellik salonlarında çalışan, cilt bakımı, ipek kirpik takma, cilt temizliği gibi bir çok konuda bilgi sahibi ve eğitim almış kişilerdir. Güzellik uzmanı olmak için, bu mesleğin kursuna giderek gerekli eğitimler alınmaları ve bu eğitimler sonucunda da bir sertifika alınmalıdır.

Güzellik Uzmanı Olma Şartları Nelerdir?

Güzellik uzmanı olmak isteyenlerin taşıması gereken şartlar, bu kursa gidebilmek ve sertifika alabilmek için gereklidir. Güzellik uzmanı olmak isteyenlerin bazı şartları taşıması ve bazı eğitimleri tamamlamış olması gerekir.

Gerekli eğitimi almamış ya da kurs bitirme sertifikası olmayan kişiler, güzellik uzmanı sıfatı ile çalışamazlar. Ayrıca güzellik uzmanı olmak isteyenlerin bazı şartları taşıması gerekir. Güzellik uzmanı olmak isteyenlerin taşıması gereken şartları şu şekilde sıralanabilir:

  • Güzellik uzmanı olmak isteyenlerin mutlaka 17 yaşını doldurmuş olmaları gerekir.
  • Eğitim seviyeleri en az ilk okul olmalıdır. Güzellik uzmanı olmak isteyenler, en az ilk okul mezunu olmaları gerekir.
  • Yabancı uyruklu olan güzellik uzmanları, eğer geçici Türkiye Cumhuriyeti numarası sahibi iseler, güzellik uzmanı sıfatı ile çalışabilirler.
  • Bu şartları taşıyan kişiler, güzellik uzmanı olmak için sınavlara girebilirler.
  • Eğitimlerini tamamlayan ve sınavları başarıyla geçen kişiler eğer bu şartlara da uygun iseler, güzellik uzmanı olabilirler.

Güzellik Uzmanı Olmak için Hangi Eğitimler Alınmalıdır?

Güzellik uzmanı olmak isteyenlerin tamamlaması gereken kurslar, Milli Eğitim Bakanlığı (MEB) tarafından açılırlar. Bu kurslar tamamlandıktan sonra, sınav zamanı çeşitli testler hazırlanarak öğrenciye sunulur. Bu testler; yazılı, sözlü ya da uygulamalı olabilir.

Eğitimleri başarı ile tamamlayanlar ve yapılan sınavlarda yeteri kadar başarı elde etmiş olan güzellik uzmanı adayları, kurslarını tamamlamış olurlar. Kursların bitimi ile beraber güzellik uzmanı adaylarına, Milli Eğitim Bakanlığı (MEB) tarafından bir kurs bitirme sertifikası verilir. Bu sertifikalar ayrışa uluslar arası geçerliliği olan belgelerdir.

Güzellik uzmanlarının elinde ıslak imzalı kurs bitirme belgesi olduğu müddetçe, güzellik uzmanı sıfatı ile çeşitli yerlerde güzellik uzmanı olarak çalışabilirler.

Güzellik Uzmanlarının Aldıkları Eğitimler Ne Kadar Sürer?

Güzellik uzmanı olmak isteyenlerin tamamlaması gereken kursların süresi, eğitim saatine göre ayarlanır. Bu saatler ve kurs vakitleri şu şekilde ayarlanır:

  • İlk seçenek hızlandırılmış kurslardır; bu kurslar gün içerisinde uzun eğitim saatlerinde eğitim verilerek istenilen miktar kadar eğitim saati tamamlanır. Bu eğitimler 2 hafta sürer ve 10 gün eğitim verilir.
  • İkinci seçenek ise; haftada iki gün kursa devam edilerek, belirtilen eğitim saati tamamlanarak, kurs bitirilmiş olur.
  • Teorik eğitimler tamamlandıktan sonra, uygulamalı eğitimler başlar.

Güzellik Uzmanı Nasıl Çalışır?

Güzellik uzmanlarının çalışma şekli, sertifikalarının türüne göre değişiklik gösterir. Sertifikalar, aldıkları eğitime göre bir 2 kısımda değerlendirilir. Milli Eğitim Bakanlığı (MEB) tarafından bir kurs bitirme sertifikası iki türlüdür. Güzellik uzmanı eğitimi sertifika ikiye ayrılır:

  • Seviye Sertifika: Bu güzellik uzmanları için ‘çalışabilir’ niteliğinde bir belgedir.
  • Seviye Sertifika: Bu sertifikaya sahip olan güzellik uzmanları, bu belge ile hem güzellik uzmanı olarak çalışabilir ya da ustalık sınavına girebilirler.

Güzellik Uzmanlarının Çalışma Alanları Nelerdir?

Güzellik uzmanlarının çalışabilecekleri yerler, pek çoktur. Güzellik uzmanları, ellerinde bulunan sertifikalar ile pek çok yerde çalışabilirler. Güzellik uzmanlarının çalışabilecekleri yerler şu şekilde sıralanabilir:

  • Güzellik uzmanları, güzellik salonlarında çalışabilirler.
  • Özel kliniklerde çalışabilirler.
  • Sertifika sahibi güzellik uzmanları hastanelerde estetik doktorlarının yanında asistan olarak çalışabilirler.
  • Freelance çalışan olarak, serbest bir şekilde işlerini yapabilirler.