Ekonomi

Hacizli mallar duyuruldu: 30 Bin TL’ye araba bile satılıyor!

Sosyal Güvenlik Kurumu (SGK) internet sitesi üzerinden hacizli malların satış ilanlarını yayınladı. Yayınlanan ilanlarda birçok gayrimenkul, otomobil ve motosiklet yer aldığı görüldü. Söz konusu listede 30 Bin TL’den satışa konulan araç dikkat çekti.

Sıfır ve ikinci el arabalardaki fiyat artışları nedeniyle bir çok kişi araba sahibi olmak için alternatif yolları araştırıyor. Sosyal Güvenlik Kurumu (SGK) ikinci el araç satışları gerçekleştiriyor. Bu kapsamda SGK internet sayfası üzerinden araç satış listesi yayınlandı.

Yayınlanan listede Ordu’da 30 Bin TL’ye satışa konulan ikinci el araba dikkat çekti. Araba ile ilgili olarak, “1994 model Renault Broadway 1.4 marka lpgli beyaz renkli otomobil Şase no: VF1L42300TR169613Aracın muhtelif yerlerinde çizik, pas, darbe ve kırıklar vardır. İç döşemeler ve koltuklar yıpranmıştır. Lastikler patlaktır. Silecekler kırık, arka cam bozuktur. Tamponlarda kırıklar vardır. Araç çalışır durumda değildir. Km: 308.000 dİr. Aracın anahtar var ruhsatı yoktur. “ bilgileri verildi.

Satış ilanında ise şu ifadeler kullanıldı:

Katılımcıların, 18.07.2022 tarihine kadar tekliflerini vermek üzere Altınordu Sosyal Güvenlik Merkez Müdürlüğü İcra Satış Servisine müracaatları ya da posta yoluyla iadeli taahhütlü olarak başvurmaları gerekmektedir. Menkul malın satışı halinde satış giderleri, Katma Değer Vergisi %1, Damga Vergisi %0,569, tellaliye resmi alıcıya ait olup satış bedeli peşin olarak ödenecektir. Satış işlemi Karşıyaka Mah. Adalet Cad. No:81 Altınordu / ORDU adresinde, Altınordu Sosyal Güvenlik Merkez Müdürlüğü İcra Satış Servisi’ nde yapılacaktır. Araç Konakyanı Mah. Beşik Sokak No:13 Fatsa / ORDU adresindeki Fatsa Yediemine ait otoparkta bulunan menkul mal belirtilen adreste görülebilecektir.