Hafızalara ‘Hafize Ana’ olarak kazınan Adile Naşit’in hayatı film oluyor

Yeşilçam filmlerinin usta oyuncularından Adile Naşit’in hayatı, beyazperdeye taşınıyor. Münir Özkul ve Kemal Sunal gibi dev isimlerle birçok unutulmaz filmde yer alan Naşit’in yaşam öyküsünü kaleme alacak senarist ise Gani Müjde olacak.

Efsane oyuncunun 25 ile 35 yaş aralığındaki dönemi filme aktarılacak. 11 Aralık 1987’de 57 yaşında hayatını kaybeden Adile Naşit’in yerine geçecek güçlü bir oyuncu arayışında olduklarını belirten kaynaklara göre, benzerlik ve oyunculuk yetenekleri göz önüne alınacak.

Senaryo: Gani Müjde

Gani Müjde’nin senaryosunda, Naşit’in sadece ailesiyle değil, aynı zamanda ünlü dostlarıyla olan ilişkilerine ve anılarına da odaklanılacak. Müjde Ar, Ayşen Gruda, Kartal Tibet, Perran Kutman, Ertem Eğilmez, Gazanfer Özcan, Halit Akçatepe, Haldun Dormen, Gönül Ülkü, Münir Özkul, Yılmaz Gruda, Muhsin Ertuğrul, Erol Simavi, Muammer Karaca, Sadık Şendil ve Şevkiye May gibi isimlerin benzerleri, filmde Naşit’in hayatına renk katacak.

Filmin çekimleri, ocak ayında başlaması planlanan geniş bir casting çalışmasıyla gerçekleştirilecek. “Adile” adlı film, Yeşilçam’ın unutulmaz oyuncularından birinin hayatını beyazperdeye taşıyarak sinemaseverlere nostaljik bir yolculuk sunmayı amaçlıyor.

1976’da en iyi kadın oyuncu ödülünü aldı

Adile Naşit, 1976’da İşte Hayat adlı filmdeki rolüyle Antalya Altın Portakal Film Festivali’nde En İyi Kadın Oyuncu ödülünü kazandı.

Vefat ettiğinde 57 yaşındaydı

Unutulmaz oyuncu, 17 Haziran 1930’da doğduğu şehir İstanbul’da, 57 yaşındayken hayata gözlerini yumdu. Kalın bağırsak kanseri sonucu hayatını kaybeden Naşit’in cenaze töreni 13 Aralık 1987’de Şişli Cami’sinde düzenlenen törenin ardından Karacaahmet Mezarlığı’na defnedildi.

 

Exit mobile version