Gündem

Hafta içi ve hafta sonu corona virüsü kısıtlamaları! İşte yasak saatleri

Türkiye’de artan corona virüsü vakaları nedeniyle yeni tedbir kararları alındı. Bu kapsamda hafta içi ve hafta sonları bazı kısıtlamalar uygulanıyor. Peki, hafta içi ve hafta sonu uygulanan kısıtlamalar neler? İşte kısıtlama tarihleri ve saatleri…

Çin Wuhan’dan dünyaya yayılan corona virüsü salgını nedeniyle 1 milyon 402 bin 273 kişi hayatını kaybetti. Türkiye’de ise vaka sayısında artış devam ediyor. Bu nedenle bulaş sayısını azaltmak için yeni tedbir kararları alındı. İşte hafta içi ve hafta sonu corona virüsü kısıtlamaları

Hangi kısıtlamalar uygulanıyor

Hafta içi 10.00 ve 20.00 saatleri arasında açık olacak iş yerleri Alışveriş merkezi, market, berber, kuaför ve güzellik merkezleri sadece 10.00-20.00 saatlerinde hizmet sunacak. Restoran, lokanta, pastane, kafe, kafeterya gibi yeme ¬içme yerleri 10.00- 20.00 saatlerinde sadece paket servis veya “gel¬-al” hizmeti verecek şekilde açık olabilecek.

İl ve ilçe Umumi Hıfzıssıhha Kurullarınca tek tek belirlenmek ve yerleşim sahasında bulunmamak kaydıyla şehirlerarası kara yolları kenarında bulunan ve şehirlerarası toplu ulaşım veya lojistik amaçlı araçlara hizmet veren dinleme tesislerinde yer alan yeme -içme yerleri kısıtlamalardan istisna tutulacak.

Tamamen yasaklananlar

Sinema salonları 31 Aralık 2020 tarihine kadar, kahvehane, kıraathane, kır bahçesi, internet kafe/salonu, elektronik oyun salonları, bilardo salonları, lokaller ve çay bahçeleri ile halı sahaların faaliyetleri ise yeni bir karar alınıncaya kadar durdurulacak.

Tüm illerde 65 yaş ve üzeri kişiler gün içerisinde sadece 10.00-13.00 saatleri arasında sokağa çıkabilecek.
20 yaş altı bireyler ise gün içerisinde 13.00-16.00 saatlerinde sokağa çıkabilecek. Bu saatler dışında belirtilen yaş gruplarındaki vatandaşların sokağa çıkmaları kısıtlanacak.

İş yerleri ile illiyetlerini gösteren çalışma, SGK kaydı gibi belgeleri ibraz eden çalışanlar ise bu uygulamadan istisna tutulacak. Yeni bir karar alınıncaya kadar hafta sonları saat 10.00- ¬20.00 dışında sokağa çıkma kısıtlaması uygulanacak.

İllerde sigara içme yasağına devam edilecek.

Günlük vaka sayısı 6 binin üzerinde

Sağlık Bakanlığı tarafından son açıklanan corona virüsü tablosuna göre, 6 bin 17 kişinin testi pozitif çıktı. Bakan Koca güncel tablo değerlendirmesi için resmi twitter hesabı üzerinden yaptığı açıklamada, “Bugün tespit edilen 6 bin 17 hastamız var. Tedbirler ve kısıtlamaların yakın zamanda netice vermesi için kurallara sıkı sıkıya uymalıyız. Salgınla mücadelenin yöntemi asırlardır değişmedi: El temizliği, maske ve mesafe. Sevdiklerimiz için tedbirlere uyalım.” İfadelerini kullandı.