Hakaret Suçundan Yargılanan Ünlü Oyuncu Ezgi Mola Hakkında Karar Çıktı

Ünlü oyuncu Ezgi Mola’ya Musa Orhan’a hakaret ettiği gerekçesiyle yargılandığı davada karar çıktı. Ezgi Mola, 5 bin 200 TL para cezasına çarptırıldı. Batman’da intihar ede ve arkasında bıraktığı intihar notunda, kendisine cinsel saldırıda bulunduğunu belirttiği Musa Orhan’a hakaret ettiği iddiasıyla yargılanan Ezgi Mola hakkında karar çıktı.

18 Ağustos 2020 tarihinde Batman’da intihar eden ve arkasında intihar mektubu bırakan İpek Er, Siirt’te Uzman Çavuş, Musa Orhan’ın kendisine cinsel istismarda bulunduğunu belirtti. Siirt Cumhuriyet Başsavcılığı’nca hazırlanan iddianame, Siirt 1’inci Ağır Ceza Mahkemesince kabul edildi. Orhan hakkında, ‘nitelikli cinsel saldırı’ suçundan 12 yıldan az olmamak üzere hapis cezası istemiyle dava açıldı. Tutuksuz sanık Musa Orhan’ın yargılanması devam ettiği sırada ünlü oyuncu Ezgi Mola sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımda tepkisini belirtti.

2 Yıl 4 Aya Kadar Hapsi İstendi

Ezgi Mola hakkında Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı’na suç duyurusunda bulunan Musa Orhan’ın avukatı, tarafından Mola hakkında hakkında sesli, yazılı veya görüntülü bir ileti ile hakaret ve hakaret suçlarından 2 yıl 4 aya kadar hapis cezası istendi. Ezgi Mola hakkında başlatılan iddianame kabul edilerek ünlü oyuncu hakkında dava açıldı. Ankara 31’inci Asliye Ceza Mahkemesi, ‘basit yargılama’ usulüyle görülen davada kararını açıkladı. Karara göre Mola’ya sesli, yazılı veya görüntülü bir ileti ile hakaret’ ve ‘hakaret’ suçunu işlediğine kanaat getiren mahkeme, 90 günlük adli para cezası verdi. Önce 105 güne çıkarılan ceza, ‘cezanın sanığın geleceği üzerindeki olası etkileri’ göz önünde bulundurularak 65 güne indirildi. Karara göre ünlü oyuncu Ezgi Mola, 5 bin 200 TL adli para cezasına çarptırıldı.

65 Gün Boyunca Para Cezasına Çarptırıldı

Ünlü oyuncu Ezgi Mola’nın Musa Orhan’ı hedef aldığı paylaşımlarda, “Dava konusu paylaşım tarihi itibariyle ayrı bir davada sanık olarak henüz yargılama aşamasında olan ve suçlu olup olmadığı konusunda kesinleşmiş bir mahkeme kararı olmayan katılana yönelik olarak, sanığın, ‘tecavüzcü, şerefsiz’ şeklinde paylaşımda bulunmak suretiyle katılanın onur, şeref ve saygınlığını rencide edecek şekilde somut bir fiil isnat ettiğine kanat getirmiştir. Ayrıca ‘şerefsiz’ kelimesini kullanmak suretiyle de katılana yönelik olarak sövme eyleminde bulunduğu anlaşılmıştır” ifadeleri kullanıldı. Alınan gerekçede de Ezgi Mola’nın yazılı, sesli veya  görüntülü bir ileti ile hakaret suçunu işlediğine kanaat getirildiği de belirtildi.

Exit mobile version