Hakimler ve Savcılar Kurulu kararıyla 506 hakim ve savcının görev yeri değişti

Hakimler ve Savcılar Kurulu’nun 2023 Yılı Adli ve İdari Yargıda Mazerete Dayalı Güz Kararnamesi çerçevesinde, toplamda 506 hakim ve savcının görev yerinde değişiklik yapıldı. Adli yargıda 480, idari yargıda ise 26 hakim ve savcının mazeretleri dikkate alınarak gerçekleştirilen bu değişikliklerle birlikte, Türkiye’nin çeşitli yerlerinde görev değişimleri yaşandı.

Karar kapsamında, Beykoz Cumhuriyet Başsavcısı Mehmet Aydın’ın İstanbul Anadolu Cumhuriyet Başsavcıvekilliği görevine atanmasının yanı sıra, İstanbul Bölge Adliye Mahkemesi Daire Başkanı Tayyip Özdurmaz’ın Bakırköy Ağır Ceza Mahkemesi Başkanlığı’na, Aysel Gökçe’nin İzmir Bölge Adliye Mahkemesi Daire Başkanı olarak İzmir Ağır Ceza Mahkemesi Başkanlığı’na atanması dikkat çekti.

Ayrıca, Ankara Cumhuriyet Başsavcıvekili Ahmet Yıkılmaz’ın Yargıtay Cumhuriyet Savcılığı’na, Mesut Erdinç Bayhan’ın İstanbul Anadolu Cumhuriyet Başsavcıvekilliği’nden İstanbul Bölge Adliye Mahkemesi Cumhuriyet Savcılığı’na atanması ve Okan Bato’nun Antalya Bölge Adliye Mahkemesi Cumhuriyet Savcılığı’na görevlendirilmesi gibi birçok önemli görev değişikliği yapıldı.

Adalet Bakanı Yılmaz Tunç, konuyla ilgili yaptığı sosyal medya açıklamasında, “Ülkemiz ve yargı camiamıza hayırlı olmasını temenni ediyor, hakim ve Cumhuriyet savcılarımıza yeni görevlerinde başarılar diliyorum” ifadelerini kullandı.

ADLİ YARGI KARARNAMESİ

İDARİ YARGI KARARNAMESİ

 

 

Exit mobile version