Hakkari’de peş peşe depremler: Kritik açıklama geldi!

Hakkari’de meydana gelen peş peşe gerçekleşen depremler paniğe neden oldu. Art arda olan depremlerin ardından önemli açıklamalar geldi. Deprem uzmanı Prof. Naci Görür, depremlerle ilgili değerlendirmelerde bulundu.

HAKKARİ’DE PEŞ PEŞE DEPREMLER

AFAD, Hakkari’de 19.37’de 4.4 büyüklüğünde deprem meydana geldiğini duyurdu. Bu depremin ardından saat 19.52’de 3,5, saat 20.06’da ise 4,5 büyüklüğünde iki sarsıntı daha kaydedildi. Depremler paniğe neden olurken, açıklamalar da geldi. Prof. Görür, ”Bitlis-Zagros bindirme kuşağında hareketlenmeler olabilir. Hakkari’de bu depremler sonucu çeşitli yerlerde heyelanlar da gelişebilir.” dedi.

Hakkari’deki depremleri değerlendiren Prof. Naci Görür, şu ifadeleri kullandı;

“Yazılı- Yüksekova Hakkari’de 4,7 ve ardından da 4,6 artçı deprem oldu. Depremler muhtemelen Bitlis- Zagros Bindirme kuşağının içerisinde. Bu bölgede depremin olması mümkün çünkü Arap Levhası kuzeye doğru hareket ederek Doğu Anadolu’yu sıkıştırdı. Dolayısıyla Bitlis-Zagros bindirme kuşağında hareketlenmeler olabilir. Hakkari’de bu depremler sonucu çeşitli yerlerde heyelanlar da gelişebilir. Hakkari’de ulaşım yolları çok sınırlı olduğu için olası bir acil müdahalede alternatif yolların yapılması çok önemlidir. Geçmiş olsun.”

Exit mobile version