Gündem

Hala eski tip kimliği olan tüm vatandaşlar dikkat: Hemen randevu alın!

Yıl sonuna yaklaşılmasıyla vatandaşlar ‘Kimlik ve ehliyet yenileme tarihi ne zaman son?’ diye araştırmaya başladı. Eski tip kimlik kullanan vatandaşların kimliklerini yenilemesi için bazı işlemler gerekiyor. Konuyla ilgili randevu ve işlemlerle ilgili detaylar merak ediliyor. Peki, kimlik yenileme ne zaman son?

Eski kimliği değiştirmek için öncelikle randevu almak şart. Randevu işlemleri hem internet hem de telefon üzerinden yapılabiliyor. Ardından gerekleri evrakların tamamlaması ve ücretin yatırılması gerekir.

KİMLİK YENİLEME RANDEVUSU NASIL ALINIR?

Yeni kimlik almak için randevu şartı var. Nüfus ve Vatandaşlık İşleri Genel Müdürlüğü resmi sitesi olan https://randevu.nvi.gov.tr/ adresinden bağlı olunan kurum için randevu alınabilir. İnternetten almak istemeyenler için telefon seçeneği de bulunuyor. Telefon ile Alo 199 arayarak randevu oluşturulabilir.

EHLİYET YENİLEME TARİHİ NE ZAMAN SON?

Yeni ehliyet sistemine göre 31 Aralık 2022 tarihine kadar gerçekleştirilmesi gereken ehliyet yenileme işlemleri, 31 Aralık 2024 tarihine kadar uzatıldı. İçişleri Bakanlığı Nüfus ve Vatandaşlık İşleri Genel Müdürlüğü, 1 Ocak 2016 tarihinden önce alınan eski tip sürücü belgelerinin değiştirme süresinin, 31 Aralık 2022 tarihinden itibaren 2 yıl süreyle uzatıldığını açıkladı.