Halkbank açıkladı: Hesap açana devlet 31 bin TL geri ödemesiz para veriyor!

Halkbank resmi internet sitesinde vatandaşlar için önemli bir duyuru yayınlandı. Kamu bankası tarafından yapılan açıklamada, hesap açtırıp 60 ay ve üzeri birikim yapanlara devletin 31 bin TL geri ödemesiz para vereceği bildirildi. Söz konusu hesaba ilişkin olarak banka tarafından yapılan açıklamada ise “Ev sahibi olmak isteyenlere, en az 36 ay süre ile birikim yaparak ilk alacakları konut için devlet katkısına hak kazanmalarına imkân veren tasarruf mevduat hesabıdır.” İfadeleri kullanıldı.

Türkiye’de pek çok vatandaş ev sahibi olmak için bankalarda parasını biriktiriyor. Bu kapsamda açıklama yapan Halkbank, konut hesabı açanlara devletin karşılıksız destek ödemesi yaptığını duyurdu. 36-47 ay arası birikim yapan vatandaşlara devlet 26.995,96 TL, 60 ay üzeri birikim yapanlara devlet 31.149,18 TL geri ödemesiz para veriyor. Konut hesabı açtırmak isteyenlerin ise banka şubelerine başvuruda bulunması gerekiyor

Devlet katkısı tutarları nasıl hesaplanır?

Konutun satın alındığı tarihteki, müşteri ödemeleri ve banka faizi toplamından oluşan birikim tutarı üzerinden, birikim süresine göre azami tutarı geçmeyecek şekilde hesaplanacaktır.

Devlet katkısı hak kazanma koşulları nelerdir?

Konut satın alınmadan önce asgari 3 yıl boyunca düzenli birikim yapılması

Konutun alındığı tarihten sonraki 6 ay içerisinde gerekli belgelerle birlikte hesabın bulunduğu Halkbank Şubesi’ne başvurulması

Devlet katkısı almak için başvurulan konut dışında, 07.04.2015 tarihinden itibaren devlet katkısına konu olacak nitelikte başka bir konut edinilmemesi koşullarının gerçekleşmesi gereklidir.

Exit mobile version