Ekonomi

Halkbank duyurdu: Hesap açan vatandaşlara en az 8 bin 693 TL devlet ödemesi yapılıyor!

Halkbank vatandaşlar için yaptığı yazılı açıklama ile sevindirici haberi verdi. Kamu bankası evlilik hazırlığı yapan vatandaşlar için çeyiz hesabı açıklamasında bulundu. Yapılan açıklamada, çeyiz hesabı açan vatandaşlara 8.693,56TL tutarında azami devlet katkısı ödendiğini bildirdi. Ancak söz konusu karşılıksız ödemeden faydalanmak isteyenlerin bazı şartları sağlaması gerekiyor.

Halkbank evlilik hazırlığında olan gençler için çeyiz hesabı açıklamasında bulundu. Kamu Bankası açıklamasında, “ Asgari 3 yıl birikim yaparak en geç 27 yaşına kadar ilk evliliklerini yapmaları koşulu ile devlet katkısına hak kazanmasına imkân veren tasarruf mevduat hesabıdır.” İfadelerini kullandı.

Halkbank, çeyiz hesabı açıklamalarında asgari 3 yıl boyunca düzenli ödeme yapılması, 27 yaşını doldurmadan ilk evliliğin yapılması, evlilik tarihinden sonraki 6 ay içinde gerekli belgelerle birlikte hesabın bulunduğu Halkbank Şubesi’ne başvurulması durumunda vatandaşların devlet desteğinden faydalanabileceğini bildirdi.

Çeyiz Hesabı Özellikleri

T.C. vatandaşları ve Mavi Kart sahibi vatandaşlar Çeyiz Hesabı açabilir.
Yurt içi şubelerimizde, TL cinsinden açılabilir.
Bir kişi adına sadece tek bir Çeyiz Hesabı açılabilir.
18 yaşın altındaki kişiler veli/yasal vasi aracılığı ile Çeyiz Hesabı açabilir.
18 yaşın üzerinde ve 24 yaşını doldurmamış kişiler kendi adında Çeyiz Hesabı açabilir.
Aylık veya 3 aylık ödeme planına göre düzenli ödeme yapılabilir.
Her 1 yıllık dönem içinde, aylık ödeme planında 3 defa, üç aylık ödeme planında 1 defa ödeme yapmama hakkı bulunmaktadır. Aksi durumda Çeyiz Hesabı için devlet katkısı alınamaz.
Asgari ödeme tutarların hesapta kalması koşulu ile faiz kaybı olmaksızın yılda 2 defa hesaptan para çekilebilir.