Genel

Halkbank Gemileri Yaktı; İzmir’den Bugün 205 Bin TL’ye Arsa Satışa Çıkardı! Hem de 5.500 Metrekare Genişliğinde…

İcralık konutlar yaygın olarak vatandaşlar tarafından bilinip, takip edilse de icradan tarla ya da arsa satıldığı pek bilinmiyor. Ancak bankalar ipotek usulüyle eline geçen arsa ve tarlaları da belli bir süre içerisinde satışa çıkarıyor. Satışa çıkardığı konut dışındaki gayrimenkulleri de genellikle e-İhale üzerinden satışa koyan bankalardan biri olan Halkbank, bugün itibariyle İzmir’de üç arsayı birden satışa çıkarmış bulunuyor.

Halkbank’ın İzmir’deki En Ucuz Arsası 205 Bin TL

İzmir ilinin tarım açısından en gözde bölgelerinden biri olan Beydağ ilçesinden üç arsa birden satışa çıkarmış olan Halkbank, ihalesini başlattığı bu arsalardan ilkinin metrekaresini 550 olarak açıklamış bulunuyor. 550 metrekarelik bu arsa için ihale başlangıç bedeli olarak 205 bin TL isteyen Halkbank, ihaleye katılım için ise 20 bin 500 TL talep ediyor.

Aynı Bölgede Başka Arsalar da Var

İzmir ilinin Beydağ ilçesinden ikinci bir arsa satışa çıkarmış olan Halkbank, bu arsanın ise 2.999,85 metrekare genişliğinde olduğunu yayınladığı ilan ile kamuoyuna duyurmuş bulunuyor. İzmir’in verimli toprakları üzerinde yer alan bu geniş arsa için ihale başlangıç bedelini 684 bin TL’de tutan Halkbank, ihaleye katılım için ise, 68 bin 400 TL teminat talep ediyor.

Halkbank’ta 5.500 Metrekare Genişliğinde Arsa da Bulunuyor

İzmir ilinden e-İhale yöntemi ile satışa çıkardığı son arsayı da Beydağ ilçesinden satışa koyan Halkbank, bu ilçenin genişliğin ise 5.500 metrekare olarak ilan detayına eklemiş bulunuyor. Bu geniş arsa için piyasa fiyatının altında bir değer biçen Halkbank, satışlarında KDV bedeli de talep etmiyor. Bu arsanın ihale başlangıç bedelini 1 milyon 380 bin TL olarak belirlemiş olan Halkbank, teminat olarak ise 138 bin TL talep ediyor.