Halkbank’tan ev alacaklara nakit destek! Enflasyona endeksli konut kredisi veriliyor

Halkbank tarafından enflasyona endeksli konut kredisi kampanyası duyuruldu. Bu kampanya kapsamında ev alacak olan vatandaşlara nakit verileceği belirtildi ve tercihe göre 6 veya 12 ayda bir faiz değişim periyodu seçilebileceği ifade edildi.

Kredinin açıklamasında “Önümüzdeki dönemlerde faizlerin düşmesini bekleyen ve kredi taksitlerinin buna göre güncellenmesi avantajından yararlanmak isteyen müşterilerimizin ev sahibi olmalarına olanak sağlayan değişken faizli konut kredisi ürünümüzdür.” ifadelerine yer verildi ve Enflasyona Endeksli Konut Kredisinin faiz oranı güncelleme dönemlerinde kredi taksitlerinin içinde bulunan aydan bir önceki ayda TÜİK tarafından açıklanan en güncel Tüketici Fiyat Endeksi (TÜFE) yıllık yüzde değişim oranına Banka marj oranı ilave edilerek güncelleneceği ifade edildi.

FAİZ ORANLARI

120 aya kadar vade imkanı sunuluyor ve endeks TÜFE’ye göre belirleniyor. TÜFE yıllık değişim oranının yüzde 14,03 olduğu belirtilerek marj oranının yüzde 2,28 olduğu faiz oranının yüzde 1,36 olduğu ve azami faiz oranının yüzde 2,15 olduğu belirtildi.

Örnek ödeme doğrultusunda 100 bin lira kredi ve 120 ay vadede yüzde 1,36 faiz oranı kapsamında aylık ödeme 1695 lira olurken yüzde 2,15 faiz oranı kapsamında aylık ödeme 2 bin 331 lira oluyor.

KREDİNİN ÖZELLİKLERİ 

Başvurular sadece Halkbank şubelerinden yapılırken kredinin özellikleri ise şöyle oldu:

Tercihinize göre 6 veya 12 ayda bir faiz değişim periyodu seçebilirsiniz.

Seçtiğiniz dönem sonunda taksitleriniz otomatik olarak güncellenir.

Yüksek enflasyon riskine karşı korunmak amacı ile Bankamız tarafından azami bir faiz oranı belirlenir.

Enflasyon düştükçe taksitleriniz düşer, enflasyon artışlarında ise kredi için azami faiz oranı belirlendiğinden, yüksek faiz riskinden korunursunuz.

Kredinizi 120 aya varan vade seçenekleri ile kullanabilirsiniz.

Taksitlerinizi erken ödemeniz veya kredinizi erken kapatmanız durumunda “erken ödeme tazminatı” ödemezsiniz.

Detaylı bilgi için TIKLAYIN.

Exit mobile version