Gündem

Haluk Levent’ten Ukrayna Büyükelçiliği’nin “barış konseri” teklifine anlamlı bir yanıt: İkiyüzlü batının unuttuğu Ortadoğu için de söyleyelim

Rusya’nın işgal harekatı başlattığı Ukrayna’da siviller canlarını kurtarmak için ülkeyi terk etmenin yollarını arıyor. Masum insanların öldüğü, kanın döküldüğü Ukrayna topraklarında savaşın durması ve jeopolitik krizlerin masada barışçıl yollarla çözülmesi için müzakerelerden olumlu sonuçlar çıkması umutla bekleniyor. Devam eden savaşın gölgesinde dünya çapında ünlü isimler, sporcular, siyasiler, sanatçılar da tepkiler göstermeye devam ederken, Türkiye’den de Haluk Levent anlamlı bir işe imza attı. Ukrayna’nın Ankara Büyükelçiliği, ünlü şarkıcı ve yardımsever Haluk Levent’e, Ukrayna’daki savaştan Türkiye’ye sığınan Eurovision 2016 birincisi Jamala ile ortak konser vermeleri için teklifte bulundu. Haluk Levent, bu teklifi Ortadoğu’yu da unutmadan kabul etti.

Haluk Levent’ten Anlamlı Yanıt

Rusya’nın işgal harekatı başlattığı Ukrayna’da savaş 7. gününe girdi. Dün Ukraynalı ve Rus heyetler Belarus-Ukrayna sınırında müzakere için masaya oturmuştu. Ancak bu görüşmelerden beklenen sonuçlar çıkmamıştı. Savaşın ateşkes ile çözülmesi için görüşmeler merakla beklenirken, Ukrayna’da bulunan masum insanlar, canlarını kurtarmak için yollar arıyor. Ukrayna’daki savaştan kaçanlardan biri de Eurovision 2016 birincisi Jamala oldu. Ankara Büyükelçiliği, savaştan kaçıp Türkiye’ye sığınan Jamala ile ünlü şarkıcı ve yardımsever Haluk Levent’in ortak konser vermesi için teklifte bulundu. Levent teklifi anlamlı bir yanıtla kabul etti.

Ukrayna Büyükelçiliği’nden Haluk Levent’e Teklif

Kırım Türkü Ukraynalı şarkıcı Jamala, 2016 yılında Eurovision’da Ukrayna’ya birinciliği getirmişti. Jamala, savaştan dolayı 2 çocuğuyla birlikte Türkiye’ye sığındı. Ukrayna Büyükelçiliği, Haluk Levent’e sorduğu ortak konser teklifinde “Eurovision 2016 birincisi Jamala, Rusya’nın sürdürdüğü savaştan dolayı iki çocuğuyla Türkiye’ye geldi. Ukrayna halkı için başlattığımız yardım kampanyamıza destek olmak adına bir konserde Jamala ile barış ve özgürlük şarkıları söylemek ister misiniz?” ifadeleri yer aldı.

“Konserin Yeri Filistin Olmalı”

Twitter’dan gelen teklife Twitter üzerinden yaptığı paylaşımla yanıt veren ünlü şarkıcı Haluk Levent, bu teklife verdiği yanıtta Ortadoğu halklarını ve özellikle Filistin’i unutmadı. Levent “Kesinlikle! Seve seve. Hem Ukrayna halkı için söyleyelim hem de ikiyüzlü batının unuttuğu Ortadoğu halkları için söyleyelim. Yeri de Filistin olmalı. Şarkılar insan ayrımı yapmaz. Şarkılar sınır dinlemez. Bu konser bence çok güzel olur.” yanıtını verdi.